2 KİŞİYİ ÖLDÜREN MANKEN SERBEST!

Mersin'de alkollü ve ehliyetsiz bir kadın sürücü otomobiliyle yoldan geçen yayalara çarptı. Kazada bir baba ile kızı can verdi. Diğer kızı yaralı kurtuldu. Mahkeme sürücüyü tahliye etti

Mersin’de geçtiğimiz ocak ayında alkollü ve ehliyetsiz şekilde direksiyon başına geçen ve yönetimindeki LA 112 KKTC plakalı araba ile yaya olarak yolun karşısına geçmeye çalışan 53 yaşındaki Adem Eren ve 17 yaşındaki kızı Zeynep Zilan Eren’e çarparak ölmelerine neden olan 20 yaşındaki sürücü İclal Güvercin 3 yıl 4 ay cezaya çarptırıldı.

Mankenlik yaptığı öğrenilen sürücü İclal Güvercin cezasının açıklanmasının ardından tahliye edildi.



BABA VE KIZI ÖLDÜ 
14 Ocak'ta meydana gelen kazada, KKTC plakalı spor otomobilinin direksiyonuna alkollü olarak geçen ve ehliyeti olmayan İclal Güvercin, GMK Bulvarı Göçmen Kavşağı'nda, yolun karşısına geçmek isteyen Adem Eren ve kızları Zeynep Zilan ile Öznur'a çarptı. Baba ile kızı Zeynep Zilan, olay yerinde yaşamını yitirirken, Öznur Eren ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Kazadan önce 94 kilometre hızla radara girdiği belirlenen manken İclal Güvercin, panik halinde kaçtığı ara sokaklarda polis ekiplerince yakalandı ve çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. 



15 YIL İSTENİYORDU 
'Taksirle birden çok kişinin ölümüne neden olmak" suçundan yargılanan ve 15 yıla kadar hapsi istenen manken Güvercin'in davası, Mersin 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya tutuklu bulunduğu Adana Karataş Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılan İclal Güvercin, yaşananlardan dolayı büyük üzüntü duyduğunu beyan etti. "Çok pişmanım, böyle olmasını istemezdim. Affınıza sığınıyorum" diyen manken kadın, mahkemeden beraatını talep etti.

TAHLİYE KARARI VERİLDİ 
Mahkeme heyeti, önce 4 yıl hapis cezası verdi. Heyet sanığın duruşmalardaki iyi halini ve suç kaydı bulunmamasını değerlendirerek, cezayı 3 yıl 4 aya düşürdü. Sanığın tutukluluk süresini de göz önüne alan mahkeme, İclal Güvercin'in tahliyesine karar verdi. Bilirkişinin hazırladığı rapora göre, kazada ölen baba ve kızın yaya geçidini kullanmadıkları ve trafik ışıklarına uygun davranmadıkları iddiasıyla asli kusurlu oldukları belirtildi. Bilirkişi genç kadının ise ehliyetsiz ve alkollü kullandığı aracını kavşaklarda yavaşlatmadığını için tali kusurlu olduğu şeklinde rapor hazırladığı bilgisine ulaşıldı.