F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, oldukça gergin geçen Manisa ’daki G.Saray derbisinin ardından İzmir Havalimanı ’nda “Hassas” bir operasyon yaptı.

Tribünden atılan yabancı maddeler, küfür kıyamet, üstüne bir de maçın normal sürede bitmemesi. Aşırı sıcak ve nemli havada 120 dakika ezeli rakibinle mücadele etmek derken penaltıların stresi, pazartesi akşamı futbolcuların omuzlarının üstüne karabasan gibi çöktü.

MAÇTA OLAN AMAN MAÇTA KALSIN

Ters bir bakış, istenmeden ağızdan çıkacak bir söz, kasti aşan bir hareket, istenmeyen olayların yaşanmasına yol açabilirdi. F.Bahçe ve G.Saray kafilesi, Manisa ’dan aynı yolla İstanbul ’a döndü. Önce otobüsle Manisa ’dan İzmir ’e hareket, İzmir ’den de uçakla İstanbul. İşte bu şartlar altında stattan sonra F.Bahçe ile G.Saray arasındaki ilk sıcak temas, İzmir Havalimanı ’nda yaşandı.

G.SARAYLILAR ’I GÖRÜNCE AĞIRDAN ALDI

Başkan Aziz Yıldırım, yönetim kurulu üyeleri, delegasyon ve kulüp çalışanlarını taşıyan otobüs, havalimanına geldiğinde G.Saray kafilesi de da sağ taraftan içeri giriyordu. Başkan Aziz Yıldırım, G.Saray kafilesi ile karşılaşmamak için ağırdan aldı. F.Bahçe delegasyonunu G.Saraylılar ’ın kullandığı kapıdan uzak tutup, doğruca sol taraftaki kafeye götürüp, oturttu.

RAKİBİ G.SARAY ’IN PSİKOLOJİSİNİ OKUDU

Başkan Yıldırım, bu hassas operasyonun gerekçesini de "G.Saraylılar ’ın şimdi morali bozuktur, üzgündürler. Biz içeri girmeyelim, bir tatsızlık olmasın” diye açıkladı. G.Saray uçağı kalktı, daha sonra F.Bahçe uçağı Sabiha Gökçen ’e doğru havalandı. Yıldırım ’ın hassasiyeti sayesinde Manisa 19 Mayıs Stadı ’nın gerginliği, İzmir Havalimanı ’ndaki sıcak temasa yansımadı.