Van Persie'ye Hücum
Sarı-lacivertlilerde adeta ‘sorun yumağı’ haline gelen Hollandalı yıldız için yönetimden “Bu sezon yine bizim için oynayacak” açıklaması gelmişti. Sırasıyla Barcelona, PSG ve Sporting, 32’lik forvete kanca attı. Portekiz ekibi ciddi biçimde istiyor. F.Bahçe fiyatını belirledi: 6 milyon euro

KANARYA'da sezon öncesi en büyük sıkıntı Robin van Persie oldu. Topuk Yaylası ve İstanbul'daki idmanların büyük bölümünü kaçıran Hollandalı yıldız, bireysel çalışmalarını sürdürüyordu. Takımın taktik idmanlarında yer almayan Van Persie'nin fiziksel olarak da takım arkadaşlarından bir hayli geride kalması yeni sezon yaklaşırken teknik direktör Vitor Pereira'nın canını sıkıyordu. Van Persie'nin oynamadığı Panathinaikos maçından sonra Portekizli hoca "Hazır olmadığını söyledi, bu yüzden forma giymedi" diyerek de rahatsızlığını ilk kez dile getirdi. Tüm bunlar yaşanırken Van Persie'ye İngiltere'den ciddi teklifler vardı, yolların ayrılacağı konuşuluyordu.

ADETA KUYRUK OLUŞTU
F.Bahçe yönetimi 3 gün önce Van Persie'nin menajeri Kees Vos'la bir araya geldi. Ardından yönetici İlhan Ekşioğlu "RVP'nin menajeri kulübümüze gelmiştir ve yapılan görüşmenin ardından kendisi kariyerine kulübümüzde devam edecektir" açıklaması yaptı. Ancak Hollandalı yıldıza teklif yağıyor. Sonuncusu Portekiz ekibi Sporting Lizbon'a ait. Portekiz'in A Bola, O Jogo gibi yüksek tirajlı gazeteleri, Sporting'in hocası Jorge Jesus'un Van Persie'yi takımda görmek istediğini yazdı. Sarı-lacivertliler sürekli sorun çıkartan futbolcuyu aldıkları bedel olan 6 milyon euro'ya bırakmaya hazır.

PSG'Lİ KLUİVERT: BİZE GELİR MİSİN?
Robin van Persie'ye talip olan bir sürpriz kulüp de Paris Saint Germain... Fransız devi, Zlatan İbrahimovic'in Manchester United'ın yolunu tutmasının ardından 'as forvet' olarak Edinson Cavani'yi belirlemişti. Ancak L'Equipe Gazetesi'nde yer alan habere göre PSG'nin Hollandalı sportif direktörü Patrick Kluivert, vatandaşı Van Persie ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Kluivert'in "Paris'e gelir misin?" sorusunu yönelttiği belirtildi. Kluivert'in RVP için yedek forvet rolü biçtiklerini, bunu da oyuncuya detaylı şekilde anlattığı bildirildi.

BARÇA DA PEŞİNDE
İspanyol basını ise Barcelona- Van Persie haberlerini sıcak tutmaya devam ediyor. Geçtiğimiz devre arasında da benzer haberler çıkmış ancak transfer gerçekleşmemişti. Katalan devinin 60 maçı aşan fikstürlerinde Van Persie gibi deneyimli bir yıldıza ihtiyaç duyduğu yazılıyor.

SPORTİNG'İN DERDİ YÜKSEK OLAN MAAŞI
Sporting'in Robin van Persie'ye ilgisi bir hayli ciddi ancak bu transferin önündeki en büyük engel Hollandalı'nın kazandığı para. Portekiz'in yeşil-beyazlı kulübü, bonservis bedeli için Kanarya ile anlaşabileceklerine belirtiyor ancak Robin van Persie'nin aldığı 5.5 milyon euro'luk ücret, Sporting'in hesaplarını şaşırtıyor.

MONACO MAÇINDA FORMA GİYEBİLİR
Van Persie önceki gün oynanan Al Faisaly karşılaşmasında sakatlanmıştı. Hollandalı futbolcunun, Monaco maçları öncesi durumu merak ediliyordu. Kulüp doktorları ağrı hissettiği için 32 yaşındaki futbolcunun maçı tamamlayamadığını belirtip Monaco randevuları öncesinde bir problem yaşamayacağını açıkladılar. Ancak Vitor Pereira, hem takımla çalışmadığı hem de istediği düzeyde olmadığı için RVP'yi Monaco'ya karşı yedek oturtacak.
.