“Ülkemiz Sporu Ön Plana Çıkarılmalı”

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda (BRT) 30 Kasım Çarşamba akşamı yayın hayatına başlayan ‘Bizim Stadyum’ adlı programın ülkenin spor anlayışı ile bağdaşmadığını düşünüyoruz.

BRT’nin asli görevi, Kıbrıslı Türklerin sesini duyurmaktır. Genelde Kıbrıs Türkü’nün sesinin duyurulması, özelde Kıbrıs Türk sporunun sorunlarının duyurulması yönünde Türkiye’de yayın yapan TV kuruluşlarına ve yorumcularına ihtiyacımız vardır.

Programın formatında ilk etapta Kıbrıslı Türk spor yazarının yer alması düşünülmüyordu. Ancak programın tanıtımı esnasında yapılan eleştiriler ve önerilerle bir adım atılarak tepkileri azaltmak için Kıbrıslı Türk spor yazarı da programa eklenmiştir. Bunu daha ilk programda gözlemleme fırsatı bulduk.

Programın ilk yayını sonrasında ülkemiz futboluna bir getirisi olmayacağı kanaatine varmış bulunmaktayız. Bizim beklentimiz ve dileğimiz Türkiye’de yapılan programların belirli sürelerinde de olsa ülkemiz futbolunda yaşanan sorunlara da yer verilmesidir. Böylelikle sorunlara dikkat çekilebilir. Ayrıca KTSYD üyelerinin huzursuzluğunu kendi huzursuzluğumuz olarak görüyoruz. Bu bağlamda BRT’den beklentimiz, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da ülkemiz sporunu ön plana çıkarmalarıdır.