Galatasaray dün gece Ordu karşısında çok önemli puanlarla birlikte teknik direktör Fatih Terim’i de kaybetti. Aslan’ın hocası, gergin geçen mücadelenin devre arasında hakem Serkan Çınar tarafından tribüne gönderildi. Şiddetli itirazları sonrası ikinci yarıda kulübede oturamayan Terim için eski defterler de açıldı! Geçtiğimiz sezon Süper Final’deki Fenerbahçe maçı öncesi iki maçlık cezası Tahkim Kurulu tarafından ertelenen Terim’e ağır bir fatura çıkacak. Dün akşam hakem Çınar’a yönelik eylemi nedeniyle 2-3 maç ceza alması beklenen teknik adamın 2 maçlık cezası da bu cezaya eklenecek. Bu durumda Fatih Terim, şampiyonluk yarışının kızıştığı çok kritik haftalarda Galatasaray’ı tribünden idare etmek zorunda kalacak.

Hasan Şaş da atıldı

Galatasaray tribünleri teknik direktör Fatih Terim’in tribüne gönderilmesinin şokunu yaşarken, ikinci şok 63’te yaşandı. Hakem Serkan Çınar itirazlarını sürdüren Terim’in yardımcısı Hasan Şaş’ı da tribüne gönderdi. Durumu protesto etmek isteyen Ümit Davala da tribüne çıkmak istedi ancak Terim, yardımcısını kulübeye gönderdi.     

Terim neden atıldı?

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, karşılaşmanın hakemi Serkan Çınar tarafından oyundan atılarak ikinci yarıyı tribünden izlemek zorunda kaldı. Terim’in maçın devre arasında soyunma odasına giderken hakeme dönerek, “İkinci yarıyı daha kötü yönet” dediği ve alkışlarla protesto ettiği bildirildi. Bunun üzerine müsabakanın hakemi Serkan Çınar’ın kendisini oyundan ihraç ettiği kaydedildi. 

Geçen sezon ne olmuştu

Teknik direktör Fatih Terim, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından 3 maç cezaya çarptırılmış, cezasının 1 maçlık bölümünü çektikten sonra Tahkim Kurulu’nun duruşmalı toplantısına katılmıştı. Tahkim Kurulu, Fenerbahçe ile oynanacak sezonun son maçı öncesi Fatih Terim’in, 103. maddeye dayanarak itirazını haklı bulmuş ve cezayı ertelemişti. Fatih Terim’in geçen sezon ertelenen cezası 2 resmi maçtı.

İşte o madde


MADDE 103 - YAPTIRIMIN ERTELENMESİ
(1) Aşağıda belirtilenler haricindeki disiplin yaptırımları ertelenebilir:
a) uyarı,
b) kınama,
c) hak mahrumiyeti
(2) Yaptırımın uygulanması en az bir yıl ve en fazla beş yıl süreyle ertelenebilir. İstisnai durumlarda bu sürenin uzatılması veya ilgili kişinin TFF yetki alanından çıkması halinde 
yaptırımın ertelenmesi mümkündür. 
(3) Erteleme süresi içerisinde, ihlalin tekerrürü halinde, yetkili kurul, kural olarak, asıl yaptırımın uygulanmasına hükmeder. Bu yaptırıma ikinci ihlal için öngörülen yaptırım eklenir.