Tavlanın kralı belli oldu


Kuzey Kıbrıs Elit Tavla Derneği 1. Modern Tavla Şampiyonları belirlendi

 

Tavlanın kralı belli oldu

 

Kuzey Kıbrıs Elit Tavla Derneği tarafından ilk kez birincisi düzenlenen Modern tavla Şampiyonası Pazar günü 28 kişilik katılımla gerçekleşti ve tüm gün boyunca toplam 12 saat devam etti. Kuzey Kıbrıs tarihinde yerel olarak ilk kez gerçekleştirilen Modern Tavla turnuvası bu anlamda bir ilke de imza attı.


Şampiyonanın toplam 27 kişilik iştirak alan Ana Aktivite finalinde Cemal Akkara rakibi Ali Gülhan karşısında toplam57 dakika süren ve baştan sona önde götürdüğü final maçını 11-4 kazanarak ardarda 6 maçlık galibiyet serisiyle namağlup şampiyon oldu.


Şampiyonanın diğer 2 Yan Aktivitesinde ise 12 takımın katıldığı "Danışman Çiftler" finalinde Niyazi Ünlütürk-Özgür Sunalp ikilisi rakipleri Necmettin Saltkaya-Halil Güneyyeli ikilisi karşısında 9-3 kazanarak şampiyon oldular ve toplam 32 kişilik iştirak alan "1-Puan" finalinde Özgür Sunalp rakibi Niyazi Ünlütürk karşısında galip gelerek şampiyon oldu.

 

Ev sahibi Bedi's Beach Restaurant yanında Caesar Resort, Döveç Construction, BEM, Doğan Kuyumculuk, EKOR, Desly Exchange, Altunç Turizm, Ersal LTD., Yahat Ticaret, Cyprus XP Travel, Aspava Restaurant, BEKO, La Belle, Arçelik Asil Ticaret, Güneş Petrol, Seral Plastik ve Power Gym sponsorluklarında düzenlenen şampiyona, WBF-Türkiye patentli Modern Takipli Çift Eliminasyon Stili Ana Aktivite yanında Danışma Çiftler ve 1-Puan Yan Aktiviteleri ile 3 ayrı kategoride oynanmıştır. Tüm dereceye giren oyuncular kupaları yanında toplam 5500 TL değerinde ödül ve armağanlar kazandı.

 

Kuzey Kıbrıs Elit Tavla Derneği I. Modern Tavla Şampiyonası

 

ANA AKTİVİTE


MODERN TAVLA ( 27 oyuncu )

Şampiyon : CEMAL AKKARA 

Finalist      : Ali Gülhan 

Üçüncü     : Necmettin Saltkaya

Dördüncü : Necmettin Durmuş

 

DANIŞMAN ÇİFTLER ( 12 takım )


Şampiyon    : NİYAZİ ÜNLÜTÜRK-ÖZGÜR SUNALP

Finalist         : Necmettin Saltkaya-Halil Güneyyeli

Yarı Finalist : Necmettin Durmuş-Mehmet Gürses

Yarı Finalist : Mehmet Konaklı-Zihni Altunç

 

1-PUAN ( 32 oyuncu )


Şampiyon    : ÖZGÜR SUNALP

Finalist         : Niyazi Ünlütürk

Yarı Finalist : Necmettin Durmuş

Yarı Finalist : İsmail İrfanoğlu