FIFA'ya göre yabancıları serbest kaldı
Trabzonspor’da yabancı futbolcuların belli bir süre para alamaması sonucu, FIFA’ya göre, tüm yabancılar serbest kaldı.



Bordo-mavililerde kriz kapıya dayandı. Borcu 400 Trilyonu aşan bordo mavili ekipte, futbolculara ödeme sıkıntısı hat safhaya ulaştı. Daha önce personel maaşını 3 ay kadar ödeyemeyen Trabzonspor şimdi de futbolcuların maaşını ödeyemiyor. Sporx’ten Yavuz Atalay’ın elde ettiği bilgilere göre, futbolcuların belirli bir süre para alamaması, kontratlarında yer alan maddeye göre serbest kalması anlamına geliyor.

FIFA’YA GÖRE YABANCILAR SERBEST

Yabancıların her birinin kontratında bulunan, kimisinde 1 ay kimisinde ise 2 ay süreyle yer alan “ ‘x’ süre boyunca bir ödeme yapılmazsa, sporcu serbest kalır” maddesine göre Trabzonspor’un yabancı futbolcuları şu anda serbest kaldı. Zira Trabzonspor, yaklaşık 2 ila 3 aydır futbolculara ödeme yapamıyor.

İşte serbest kaldığı iddia edilen yabancı futbolcular:

Carl Medjani, Essaid Belkalem, José Bosingwa da Silva, Kevin Constant, Mustapha Yatabare, Oscar Rene Cardozo, Marin Waris Majeed

TEHLİKE KAPIDA

Mali kriz yaşayan Trabzonspor’u bu yıl UEFA tehlikesi bekliyor. Mali problemlerde ‘sıfır töleransı’ olan UEFA, Trabzonspor’a transfer yasağı koyabilir. Bu yasak sonucu transfer yapamayacak olan Trabzonspor, Avrupa Kupalarından da men edilecek.