2018-2019 Basketbol Super Ligi, önceki gece oynanan iki karşılaşma ile start verdi. Birinci hafta Karşılaşmaları Atatürk Spor Salonu’nda yapıldı.

İlk haftanın ilk maçının galibi: GAÜ

Karşılaşmalarda ilk olarak Soyerspor ile GAÜ karşılaşması oynandı. 1. Çeyrekte GAÜ yaptığı üst üste top kayıplarıyla çok uzun süre sayı bulamadı. Soyerspor bu hataların bir çoğunu değerlendirerek ilk çeyreği önde kapadı. 2. Çeyrekte GAÜ, uzun yıllardır birbirleriyle oynadıkları için hataları avantaja çevirerek rakibi üzerinde baskı kurdu ve maçın gidişatını leyhlerine çevirdiler. İlk yarıda genelde 2 takımın da çok aceleci olması birçok top kaybına sebep oldu.

Karşılaşmanın sonucunda GAÜ’de 14 numara Alpay 28 sayı ve 9 numara Erdem 21 sayı ile takımının kazanmasında çok büyük rol oynadılar. Sezonun açılışıyla deplasmanda, takım oyununu seyir zevkine dönüştürmeyi başaran GAÜ rakibini 77-54 yenerek, lige galibiyetle başladı.

LAÜ’den 34 sayılık fark

Ikinci karşılaşma, saat 20:00’de, MTV UP Göçmenköy ile LAÜ arasında oynandı. LAÜ, maçın başından beri emin ve kontrollu bir şekilde oyunun gidişine yön vererek, kadrosundaki yetenekli oyuncuları ile birlikte, savunma ve hücumdaki setleri ile, oyun disiplinini bozmadan, geceye damgasını vurdu.

LAÜ’nün yeni yabancı oyuncusu Rajko 19 sayı, genç oyuncularından Berk Argin 21 sayı, Arif Yilmabaşar 14 sayı ve Hamit Çeliktaşlilar 11 sayı ile takımının kazanmasında büyük rol oynadılar.

Karşılaşma Lefke Avrupa Üniversitesi’nin 79-45 üstünlüğü ile tamamlandı.