Kyrenia Off Road Derneği (KYOFF) tarafından bu sene üçüncüsü organize edilen “Baştaşlar Cyprus Off Road Attack 2017” öncesi basın toplantısı düzenlendi. 

“Baştaşlar Cyprus Off Road Attack 2017” Organizatörü, Kyrenia Off Road Derneği Başkanı Hakan Denizalp, yarışmanın ana sponsoru Baştaşlar Construction Direktörleri Ahmet Baştaş ve Sinem Baştaş, Kuzey Kıbrıs Otomobil Kulübü Başkanı Zeki Topcu ve Yarışma Direktörü Mehmet Karzaoğlu’nun hazır bulunduğu toplantıda bu sene üçüncüsü yapılacak olan “Baştaşlar Cyprus Off Road Attack 2017” ile ilgili bilgiler verildi.


Hakan Denizalp: “Macera seven herkesi bekleriz”

Toplantıda ilk sözü alan Kyrenia Off Road Derneği Başkanı Hakan Denizalp, “Öncelikle bizleri yalnız bırakmayan değerli basın mensubu arkadaşlarımız, Derneğimizin gelişip büyümesi anlamında gerçekleştireceğimiz yeni nesil off road yarışmaları ile, yarışmacılarımızı, yurdumuzun hiç görülmemiş doğal güzellikleri ile buluşturarak farkındalık yarattığını düşünüyorum. Kyrenia Off Road Derneği, tamamen dostluk ve aile temelleri üzerinde yepyeni bir oluşumdur. 2017 yılı, şimdiden tüm off road camiasına, sportif mücadele ve başarı dolu bir yıl olmasını diliyorum. Macera seven herkesi, unutulmayacak anlar ile heyecan içinde yaşamak ve tecrübelerini zenginleştirmek için bu muhteşem etkinliğin bir parçası olmaya davet ediyoruz. Kyrenia Off Road Derneği olarak, yarışlarımız boyunca sunacağımız kusursuz organizasyonları keyifle yaşamanızı diliyoruz. Bize gönülden destek veren, ana sponsorumuz BAŞTAŞLAR İNŞAAT’a, araç takip sistemimizde bizlere destek vern Sistem co.’ya, Reklam alanında bizlere destek veren TEMEDYA’ya ve yarışımızın sportif direktörlüğünü üstlenen Kuzey Kıbrıs Otomobil Kulübü’ne canı gönülden teşekkür ederim. Bu yeni nesil off road yarışlarını ülkemizde uygulamaya başlarken, ülkemizin off road sporuna gönül vermiş tüm sporcu arkadaşlara başarılar dilerim.


Ahmet Baştaş: “Böylesi elit bir organizasyona katkı koymaktan mutluyuz”

Yarışmanın ana sponsorluğunu üstlenen Baştaşlar Construction direktörü Ahmet Baştaş, “Sosyal sorumluluk projelerimiz arasında, spora katkı sağlamak konusunda duyarlı davranmaya çalışan bir firmayız ve bu tür organizasyonlarda Baştaşlar İnşaat Şti. Ltd. olarak ana sponsor olmaktan ve katkı koymaktan mutluluk duymaktayız. 1969 yılından beridir faaliyette olan bir firma olarak sporun her dalına katkı sağlamaya çalışıyoruz. Özellikle son yıllarda ilginin arttığı off-road sporunun da daha ileriye gitmesi için harcanan çaba ve emek göz ardı edilemez. Bizler de, Baştaşlar İnşaat Şti. Ltd. olarak bu noktada destek vererek katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz. “Baştaşlar Cyprus Off Road Attack 2017” adı altında, Kyrenia Off Road Derneği’nin düzenlediği böylesi elit bir organizasyona ana sponsor olmaktan ve desteklemekten dolayı onur duyduğumuzu bildirir, tüm yarışmacılara başarılar dileriz.


Zeki Topcu: “Birlikte sekizinci yarışa imza atıyoruz”

Kyrenia Off Road Derneği ile işbirliği içerisinde 4’üncü seneye başlayan Kuzey Kıbrıs Otomobil Kulübü Başkanı Zeki Topcu, “Kulübümüz ile Kyrenia Off-Road Derneği’nin iş birliği içerisinde organize edeceği sekizinci yarışmaya imza atmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. İki kulüp olarak 2017 senesi içerisinde de birlikte hareket etmeye karar vermiş ve bu doğrultuda hazırlıklarımıza başlamış bulunuyoruz. Bizler KKOK olarak her zaman olduğu gibi üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışacağız. Bu yarışmamızda da yarışmacılarımız son start anına kadar yarışma güzergahını bilmeyecekler. Ekiplerimiz güzergahları hazırlarken ayni zamanda KKTC'nin gizli kalmış güzelliklerini ortaya çıkarmaya çalıştılar. “Baştaşlar Cyprus Off-Road Attack 2017” yarışması bir nevi doğa ile mücadele yarışması olacaktır.” Dedi


Mehmet Karzaoğlu: “Ralli ve Raid farklı güzergahta yarışacak”

Kuzey Kıbrıs Otomobil Kulübü üst düzey yarışma görevlilerinden ve “Baştaşlar Cyprus Off-Road Attack 2017” yarışma direktörü Mehmet Karzaoğlu, “ ‘Baştaşlar Cyprus Off-Road Attack 2017’, bundan önceki 7 yarışmadan farklı olarak Ralli ve Raid kategorilerinin farklı güzergahlarda yarışacağı bir yarışma olacak. Ralli kategorisinde 1 açık etap ve 3 kapalı etap, toplamda 95 Kilometre yarış mesafesi katedilecekken, Raid kategorisi Ralli ile aynı açık etabı koştuktan sonra farklı bir güzergah takip edip, vereceğimiz koordinatları kullanarak 200 kilometrelik bir parkurla günü tamamlamış olacak. Yarışmamızda 50 kişilik bir görevli ekip çalışacak. Yarışmanın startı 24 Mart 2017 Cuma günü Girne Yeni Liman yolu, Limasol Şehitleri Anıtı önünden verilecek. Derecelendirme yapılacak etapların tümü ise 25 Mart 2017 Cumartesi günü koşulduktan sonra yarışmanın finişi ve kupa seramonisi aynı gün akşam üzeri Esentepe Pine Valley'de gerçekleştirilecek.


Cyprus Off Road Attack Nedir?

Özel araçların zamana karşı yarıştığı Ralli kategorisi ve tamamen yön bulma becerisine dayalı olan Raid kategorisi olmak üzere iki kategoride büyük çekişmeye sahne olacak Baştaşlar Cyprus Off Road Attack 2017, Kyrenia Off-Road Derneği’nin (KYOFF) organize ettiği ve Kuzey Kıbrıs Otomobil Kulübü (KKOK) tarafından sportif direktörlüğü üstlenilen bir yarışmadır. Ana sponsorluğunu Baştaşlar Construction’ın üstlendiği organizasyon ayrıca sistem co. ve Temedya’nın da destekleri ile gerçekleştirilecek.

24-25 Mart 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “Baştaşlar Cypruss Off Road Attack 2017”, iki günlük program ile organize edildi. Yarışmanın seromonik startı 24 Mart 2017 Cuma günü Girne Yeni Liman yolu, Limasol Şehitleri Anıtı önünden 17.00’da verilecek. Yarışmanın etap startı ise 25 Mart 2017 Cumartesi sabahı 08.00’de Esentepe, Pine Valley’den verilecek. Ralli kategorisi için toplamı yaklaşık 95 kilometre olan 1 açık ve 3 kapalı etap, Raid Kategorisi için ise toplamı yaklaşık 200 kilometre olan tek açık etap geçilecek. Cyprus Off Road Attack 2017, 25 Mart 2017 Cumartesi günü 17.30’da Esentepe Pine Valley’de yapılacak ödül töreni ile son bulacak.