O Artık Dünyanın En Pahalısı

Gareth Bale’in 86 milyon Pound’luk transfer rekoru artık tarihe gömüldü. Manchester United’ın 100 milyon Pound (395 milyon Lira) ödemeyi kabul ettiği Paul Pogba, sağlık kontrolü için gittiği Los Angeles’ta görüntülendi. 5 yıllık anlaşma sağlanan Fransız yıldız, haftada 1 milyon 120 bin lira kazanacak.


Futbolseverlerin merakla beklediği tarihin en büyük transferi sonunda kesinleşti. Fransız süperstar Paul Pogba, Florida’daki tatilini yarıda keserek sağlık kontrollerinden geçmek üzere Los Angeles’ın yolunu tuttu. İngiliz devi Manchester United’ın Juventus’a 100 milyon Pound + 13 milyon Pound bonus ödemeyi kabul ettiği 23 yaşındaki orta saha oyuncusunun gün içerisinde resmen açıklanacağı, hemen ardından da ‘Kırmızı Şeytanlar’ın İsveç kampına dahil olacağı öğrenildi.

Zarar 112 milyon Pound

2012 yılında Manchester United’dan olaylı bir şekilde Juventus’un yolunu tutan Pogba, aradan geçen 4 yılın sonunda yeniden yuvasına dönerken, İngiliz ekibine yaşattığı zarar 112 milyon Pound oldu. İtalyan ekibi o dönem Fransız yıldız için sadece 800 bin Pound tazminat ödemişti.

Raiola cebini doldurdu

Manchester United ile gün içinde 5 yıllık sözleşme imzalayacak olan 1.91 boyundaki dev Fransız’ın, haftada 290 bin Pound (1.12 milyon Lira) kazanacağı öğrenildi. Anlaşma ile birlikte Pogba’nın menaceri Mino Raiola da bu tutarın yüzde 20’si karşılığında
20 milyon Pound

(79.6 milyon Lira) kazanarak tek kalemde bir servet elde etmiş olacak. Pogba transferi, bonuslar ve menacerlik ücreti dahil edildiğinde United’a toplam 130 milyon Pound’a (516 milyon Lira) patladı.


Takım kökten değişiyor

Bambaşka bir United’la yeni sezona merhaba demeye hazırlanan Mourinho, gerek duymadığı tam 9 futbolcunun bir an önce satılması için talimat verdi. Takımda düşünmediği oyuncularla tek tek konuşan ve kendilerine kulüp bulmalarını isteyen Portekizli teknik adam, ayrılmayı düşünmeyenlerin U-21 takımına gönderileceğini bildirdi.

Mou’nun rüya kadrosu hazır

Manacer Jose Mourinho’nun göreve gelmesinden itibaren bambaşka bir kimliğe bürünen Manchester United, transfer döneminin de yıldızı oldu. Kadrosunu İsveçli süperstar Zlatan İbrahimovic, Mkhitaryan ve son olarak Paul Pogba ile takviye eden ‘Kırmızı Şeytanlar’, Avrupa’nın en etkili hücum hattına sahip oldu. Takımda yer alan Martial ve Rooney ile birlikte kağıt üzerinde en iyi 2 ve 3. bölgeye sahip olan Mourinho’nun ekibinin nasıl bir performans sergileyeceği merak ediliyor.