Galatasaray Teknik Direktörü Prandelli resmi sözleşmeyi imzaladıktan sonra takımını tanımaya çalışıyor. Avusturya kampında medya mensuplarıyla iftar yemeğinde bir araya gelen İtalyan hoca Türk yemeklerine çok çabuk alıştığını söylerken susamlı yiyeceklerin dışında her şeyi yiyor. İftar yemeğine gelmeden oruç konusunda da bilgiler aldığını belirten Prandelli idari menajer yardımcısı Mert Çetin'e Ramazan'ın son gününde oruç tutmak için de söz verdi.

Kendisine Kadir Gecesi'nin özelliklerinin anlatılması üzerine İtalyan hoca Hazreti Muhammed ve Kur'an-ı Kerim hakkında bilgiler alıyor. Bu durum akıllara, "Prandelli acaba Müslüman mı olacak" sorusunu getirdi. Bu arada iftar yemeğinde konuşan Prandelli ilginç konulara değindi. Tecrübeli teknik adam Galatasaray'a gelmesindeki en büyük faktörün kulüp başkanı Ünal Aysal olduğunu ifade ederek, "Başkan sizinle konuşurken gözlerinin içine bakıyor. Bu çok önemli. Galatasaray'ın başarı kültürüne yeni bir dönem daha eklemek istediğini gördüm. Gözündeki başarıya olan istek transferimi sağladı. Hiç düşünmeden bu teklifi kabul ettim." ifadesini kullandı.

ÖNCE BAŞARIYI KAZANMALIYIZ

Gazetecilerin kampta kendisinin içinde bulunduğu 4. yıldız temalı bir fotoğraf çekme isteğini reddeden Prandelli, "Biz İtalyanlar önce işimizi yaparız. Tabii ki fotoğraf çektireceğiz ama önce başarıyı kazanmamız lazım" dedi. Prandelli yemek sonunda İtalyan aşçıya da teşekkür etti.

TÜRKÇE İÇİN START VERDİ

Prandelli Türkçe'yi öğrenmeye çalıştığını söyleyerek kısa zamanda birkaç kelime ezberlediğini ifade etti. İtalyan hoca İstanbul'un da çok güzel bir kent olduğunu vurgulayarak, Florya'ya yakın bir yerde ikamet edeceğini ifade etti.