Muslera Biletini Kesti! Bir Veda Daha...
Galatasaray'da bir numaralı formanın sahibi son 4 yıldır sabit, Fernado Muslera'nın arkasında yedek kulübesinde bekleyen kaleci ise her sezon değişiyor.

Sarı-kırmızılı takımın 20'inci şampiyonluğunu kazanmasında ön plana çıkan isimlerden biri de Fernando Muslera oldu. Ligin son bölümünde üst üste 5 maç kalesini gole kapatan Uruguaylı yıldız, yaptığı kritik kurtarışlarla Galatasaray 'a nefes kesen yarışta ayakta tutarken, 4. yıldız mücadelesinde takım arkadaşlarına da güven verdi. Ancak ilk 11'e ambargo koyan tecrübeli eldiven, Florya'da mevkidaşlarını ise fazlasıyla üzdü.

Muslera, Ağustos 2011'de Arnavut futbolcu Lorik Cana'nın bonservisi ve 6 milyon 750 bin Euro ücret karşılığında Lazio'dan Galatasaray'a geçti. Kaleci antrenörü Claudio Taffarel'in ısrarı sonucu transfer edilen Uruguaylı oyuncu, Türkiye 'de geçirdiği sürede; 3 Süper Lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası ve 2 TFF Süper Kupa kaldırdı. Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final gören başarılı isim, yurt içi ve yurt dışı sahnesinde, Galatasaray kalesinde devleşti. Ancak bu üst düzey performans, son 4 yılda 4 kalecinin formaya hasret kalıp, 3'ünün Galatasaray'dan kopmasıyla sonuçlandı.

AYKUT VE UFUK’A VEDA

Uzun yıllar Galatasaray kadrosunda yedek kaleci olarak görev yapan Aykut Erçetin, Muslera'nın gelişiyle birlikte, aynı kaderi yaşamayı sürdürdü. Öyle ki Türkiye Kupası maçları ile Uruguaylı yıldızın sakatlığı ve kart cezası dışında ortada gözükmedi. Zaman zaman ilk 18'e girmekte dahi zorlanan tecrübeli oyuncu, yarım sezonluk ayrılıktan sonra bir kez daha Cimbom'a geri dönse de 2014'te sarı-kırmızılı formaya veda etti.

Ufuk Ceylan için de Galatasaray kariyeri istediği gibi geçmedi. Altay ve Manisaspor kariyerinden sonra 2009'da Cimbom'a 5 yıllık imza atan Ceylan, Leo Franco ve Robinson Zapata'nın arkasında beklerken, Muslera'nın gelişiyle Aykut Erçetin ile yedek kulübesi için yarışa girdi. Galatasaray, genç kaleci Eray İşcan'ın A takıma yükselmesinin de etkisiyle deneyimli ismin sözleşmesini yenilememe kararı aldı.

SİNAN BOLAT TEK MAÇTA PARLADI

Son olarak Porto'dan kiralık olarak gelen Sinan Bolat, 2014-2015 sezonunda Türkiye Kupası'nda 9, Süper Lig'de 2 ve Şampiyonlar Ligi'nde 1 olmak üzere toplam 12 karşılaşmada kaleyi koruduktan sonra Galatasaray'a veda etti. Türkiye Kupası finalinde sergilediği performansla alkış alan 26 yaşındaki file bekçisi, Galatasaray forması altında kalesinde 17 gole engel olamayınca bonservisi alınmadı.
Öte yandan altyapıdan yetişen Eray İşcan, bu sezon sadece 3 resmi mücadelede sahada yer aldı.

MUSLERA'DAN TRANSFER AÇIKLAMASI

özellikle İngiliz ekipleriyle anılan Muslera, geçtiğimiz günlerde gazetecilerin yönelttiği "Galatasaray 'dan ayrılacak mısın?" sorusuna net bir yanıt vermişti. 28 yaşındaki eldiven, "Karşınızda kendini sarı-kırmızılı formaya yüzde yüz adamış bir file bekçisi bulunuyor. Şayet ortada bir teklif var ise muhatapları Galatasaray Kulübü'dür. Önce onlarla otururlar, anlaşmaya varırlarsa sıra bana gelir. Transfer söylentileri beni ilgilendirmiyor" ifadelerini kullanmıştı.