Avrupa Takımlar Şampiyonası için İngiltere'de bulunan milli atlet Binnaz Uslu, rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılarak ameliyata alındı.

Binnaz'ın rahatsızlığı ile ilgili açıklamalarda bulunanan Atletizm Federasyonu Koordinatörü Muharrem Or, ""Karın boşluğunda midenin altındaki iltihaplamadan kaynaklanan bir sıvı birikmiş.



Bu sıvı tüm karın boşluğuna yayılarak akciğer, karaciğer, kalp ve böbreğine
zarar veriyor. Durumu çok ciddi" dedi...













İngiltere'nin doğusunda, Newcastle kenti yakınındaki Gateshead'de düzenlenen Avrupa Takımlar Şampiyonası'nda mücadele etmek için milli takım kadrosunda yer alan Binnaz Uslu, cumartesi gecesi karın ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Yapılan tetkiklerin ardından ameliyata alınan milli atletin tedavisi yoğun bakımda devam ediyor.



"TÜRKİYE'YE NAKLİNE İZİN VERMİYORLAR"

Atletizm Federasyonu Koordinatörü ve İngiltere'ye giden kafile Başkanı Muharrem Or, Binnaz Uslu'nun 
sağlık durumu hakkında son bilgileri paylaştı. Uslu'nun şu anda İngiltere'nin Gateshead kentindeki Elizabeth Queen Hospital'da yoğun bakım ünitesinde solunum cihazına bağlı olarak tedavisi devam edildiğini söyleyen Or, "Binnaz şu anda uyutuluyor. Drumu çok ciddi" ifadelerini kullandı. 

Or, Binnaz Uslu'nun durumunu şöyle özetledi; 

"DURUMU ÇOK CİDDİ"

"Karın boşluğunda midenin altındaki iltihaplamadan kaynaklanan bir sıvı birikmiş. Bu sıvı tüm karın boşluğuna yayılarak akciğer, karaciğer, kalp ve böbreğine zarar veriyor. Oluşan hasar nedeniyle vücuda yeteri kadar oksijen pompalanamadığından Binnaz solunum cihazına bağlı olarak tedavi ediliyor. Durumu çok ciddi olduğu için de Türkiye'ye nakline İngiliz doktorlar izin vermiyor. Vücuttaki bu iltihap ve sıvı kurutulana kadar tedavisine İngiltere'de devam edilecek"

ABLASI İNGİLTERE'YE GİDİYOR

Öte yandan İngiltere'deki sporcu kafilemiz bugün Türkiye'ye dönerken Yahya Sevinduk ve Atletizm Federasyonu Asbaşkanı Ergüder Uzun'un İngiltere'de Binnaz Uslu'nun yanında kaldı. Yoğun bakımdaki milli atletimizin ablası da bugün İngiltere'ye gidiyor.