Burdur'da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) düzenlenen söyleşiye katılan eski milli futbolcu ve AK Parti İstanbul milletvekili Hakan Şükür, bir öğrencinin Kürt sorunuyla ilgili sorusuna ‘Aslında ben Türk değilim. Bir Arnavut'um.  Ama bu topraklarda ekmek yedim. Bu topraklarda yaşıyorum. Geçmiş dönemde kalıplara bölünmüşlük nasıl varsa, etnik kökenlere bölünmüşlük de maalesef oldu' sözleri dün gecenin en çok tartışılan konusu oldu.

Sosyal medyada ise ulusalcı kesim, sadece ‘Türk değilim' sözleri üzerinden yıllarca Türk milli takımı formasıyla Türkiye adına ulaşılması zor başarılara imza atan Şükür'ü, vatan hainliğine kadar suçlayıp küfre varan eleştirilerde bulundular.

Hakan Şükür ise, eleştiriler karşısında, resmi twitter sayfasında açıklama yaparak sözlerine açıklık getirdi.
Şükür'ün açıklamaları şöyle;

Eğer bu topraklarda ayrımcılık adına kökenlere inerseniz o zaman ben de Arnavut'um bir bakıma aslen Türk değilim. Bu tür ayrımcılıklar olmamalı. Bu Milli bütünlüğe zarar verir" mealindeki bölücülüğü reddeden açıklamamın çarpıtılarak sunulmasını esefle karşıladım. Milli formayı yıllarca şerefle üstünde taşıyan, İstiklal Marşı'nın sahalarda çalınması, Türk Bayrağının göndere çekilmesi için mücadele eden ve bu toprakların bir evladı olan bana, provokatif bir yaklaşımla yapılmak istenen amacı belli yaftalama girişimini vicdansızca bir yaklaşım olarak değerlendiriyor şiddetle kınıyorum. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un da aslen Arnavut kökenli olduğu gerçeğini göz önünde bulundurarak Milli mücadeleye bu topraklara yaptığı büyük katkıları hatırlatmak isterim. Bu düşüncelerle Aziz milletimize vekil olarak hizmet etmekten şeref duyduğumu herkesin bilmesini isterim.