Lider Değişecek Mi?

Necmi Belge

K-Pet Süper Ligi’nin 10.haftası zor karşılaşmalara sahne olurken, ligin liderinin değişme olasılığı çok yüksek.

Bu bağlamda, 10.hafta maçlarını şöyle bir mercek altına almakta büyük bir yarar var. 10. Haftada gol farkı ile 18 puanlı lider GAÜ Çetinkaya deplasmanda güçlü Türk Ocağı Limasol ile karşılaşırken, ikinci sırada yine 18 puan ve gol farkı ile yer alan Mağusa Türk Gücü zorlu Yenicami deplasmanına başkente geliyor.

Bu iki takımı, üçüncü sırada 17 puan ile takip eden Binatlı ise, bir bölge derbisinde B.Bağcıl deplasmanına çıkıyor. Bu durumda, Lider GAÜ Çetinkaya ile ikinci sırada bulunan Mağusa Türk Gücü’nün puan kaybetmeleri halinde geçtiğimiz haftaki Yenicami bereberliği ile liderliği GAÜ Çetinkaya’ya bırakan Binatlı’nın lider olma olasılığı var.

K-PET Süper Ligi’nin 10.haftasında oynanacak diğer maçlara da bir bakacak olursak, bu sezon play-off maçları olmaması nedeniyle, puan sıralamasının dibinde olmama mücadelesi müthiş bir şekilde devam ediyor.

Bu durumda, 8 puanla 11.sırada yer alan Cihangir ile 7 puanla 13.sırada bulunan Mormenekşe arasında Cihangir’de oynanacak karşılaşma belki de haftanın en zor maçı niteliğini taşıyor.

Yine puan sıralamasında biribirlerini takip eden 16 puanlı Lefke ile 15 puanlı Doğan Türk Birliği’nin Karadağ’daki (Lefke 16 Ağustos Stadı) düelloları görülmeye değer.

Son haftalarda büyük bir çıkış içinde olan ve üst üste kazandığı maçlar ile topladığı 14 puanla 7.sıraya yükselen İskele Gençlerbirliği’nin aksine, büyük bir düşüş içinde olan ve 11 puanla 9.sırada yer alan K.Kaymaklı’nın Şht.Hüseyin Ruso Stadı’ndaki kapışması çok zor geçecek gibi.

K-PET Süper Ligi’nin 10. Haftasının son karşılaşması Yeniboğaziçi Osman,Mehmet, Ergün Stadı’nda 6 puanla son sırada yer alan Yeniboğaziçi ile 10 puanla 10 sırada bulunan Değirmenlik arasında oynanacak.

Ev sahibi Yeniboğaziçi, bu maçı kaybetmesi halinde ligde kalmak için mücadele eden rakipleri ile arasındaki puan farkı açılmış olacak.




K-Pet Süper Lig Puan Tablosu