Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği’nin geleneksel olarak düzenlediği KTSYD Kupası bu yıl Gazimağusa’da iki şampiyonluk adayı K.Kaymaklı ve G.Birliği arasında oynandı. Gazimağusa Dr. Fazıl Küçük Stadyumu’nda gece oynanan ve K.Kaymaklı’nın 2-1 kazandığı maça iki takım taraftarı ve Mağusalı sporseverler ilgi gösterdi.

Devre arası çekiliş ile hediye kazananlar açıklandı

Maç öncesinde futbolcular “şiddete ve küfüre hayır” yazılı pankart ilew sahaya çıktılar. Mücadeleyi Mağusa Milletvekilleri Ferdi Sabit Soyer, Erkut Şahali, Hüseyin Angolemli ve Teberrüken Uluçay takip etti. KTSYD Başkanı Çelen Oben ve TSYD Başkanı Oğuz Tongsir ile birlikte KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu ve Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu da mücadelede yer aldı.

Devre arasında çekilen kura ile 2 izleyici KKTC Telsim’den telefon, 2 izleyici G.Birliği Kulübü’nden bisiklet ve 1 izleyici K.Kaymaklı Kulübü tarafından Grand Pasha’da 2 kişilik hafta sonu tatili kazandı.

Tongsir’den iki başkana plaket

Maçın devre arasındaki çekilişi TSYD Başkanı Oğuz Tongsir yaparken, oyuncuların birbirlerine tavrından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Tongsir iki kulüp başkanına anı plaketi de takdim etti.

Mücadelede Kaymaklı’dan 3, G.Birliği’nden 1 futbolcu kırmızı kart görürken, iki takım da kazandıkları penaltı atışlarını gole çevirdi.

Kupayı Oben’in elinden aldılar

Maç sonunda spor yazarlarının yaptığı değerlendirmede K.Kaymaklı futbolcusu Uğur Gök, maçın adamı seçildi. Şampiyon K.Kaymaklı kupasını KTSYD Başkanı Çelen Oben’in elinden aldı.