KTSYD Kupası 9 Eylül’de Oynanacak

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği (KTSYD) tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve sezon öncesi ilk ciddi sınav olan KTSYD Kupası bu yıl Süper Lig ekiplerinden Küçük Kaymaklı ile Gençler Birliği arasında oynanacak. Karşılaşma 9 Eylül Cumartesi günü Gazimağusa Dr. Fazıl Küçük Stadı’nda saat 19.00’da yer alacak. Konu ile ilgili olarak dün (9 Ağustos Çarşamba) derneğin genel merkezinde basın toplantısı düzenlendi.

Oben: “Karşılaşma uzun yıllardır oynanmayan Gazimağusa’da oynanacak”

KTSYD Başkanı Çelen Oben yaptığı konuşmada geleneksel olarak düzenlenen kupanın bu yıl da KTFF tarafından organize edilen Süper Kupa karşılaşması öncesi oynanacağını belirtti. Karşılaşmanın 9 Eylül Cuma günü oynanmasının kararlaştırdığını söyleyen Oben, “Son iki sezonda iyi bir çıkış yapan Gençler Birliği ile geçtiğimiz yıl beklediği hedeflere ulaşamayan ve aynı sıkıntıları yaşamadan şampiyonluk hedefi ile sezona hazırlanan Küçük Kaymaklı arasında oynanmasını uygun gördük. Saha ile ilgili olarak Spor Dairesi ile yaptığımız görüşme sonucunda uzun yıllardır oynanmayan bir yer olan Gazimağusa’da maçın oynanmasını uygun gördük. Karşılaşma saat 19.00’da başlayacak” dedi.

Karayel: “Sporun gerçek emekçilerinin kupasına katılmak bizleri mutlu etti”

Küçük Kaymaklı Teknik Direktörü İltaç Karayel kupa ile ilgili yaptığı açıklamaya “Sporumuzun gerçek emekçileri KTSYD’nin düzenlediği bu kupaya katılmak bizleri mutlu etti” diyerek başladı. Her iki takımın hedefleri olan köklü kulüpler olduğunu söyleyen Karayel, “İki kulüp ayrıca kupaya susamış, özlem çeken kulüpler. Sezon öncesi bizim için güzel bir deneyim olacak. Hedefimiz kupayı kazanmak. Lige başlamadan bizim için güzel bir sınav olacak. Gençler Birliği’ne başarılar diliyorum” dedi.

Topaloğlu: “Kupada oynamaya layık görülmek tarihimiz adına güzel bir duygu”

Gençler Birliği Teknik Direktörü Hasan Topaloğlu yaptığı karşılaşmada KTSYD Kupası’nda yer almanın kendilerine gurur verdiğini söyledi. Aynı tarihlerde başka bir organizasyonları olmasına rağmen onu iptal ederek kupaya katılmak istediklerini söyleyen Topaloğlu, “Tarihimizde böyle bir final yok. Buna layık görülmek kendi tarihimiz adına güzel bir duygu” dedi. KTSYD Kupası’nın, son iki yılda gösterdikleri başarının bir mükafatı olarak gördüklerini belirten Topaloğlu, “Bu yıl hedefimiz ligde başa oynamak ve camiamıza bir kupa hediye etmek. Sezona KTSYD Kupası ile başlamak güzel olur. Kaymaklı gibi bir camia ile karşılaşmak da bizim açımızdan önemli. KTSYD adına sahaya çıkmak bizleri ve camiamızı çok mutlu etmiştir. Centilmence ve güzel bir karşılaşma olsun” ifadelerini kullandı.

Şöför: “Camiamız adına KTSYD’ye teşekkür ederiz”

Basın toplantısında yer alan Gençler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Birol Şöför yaptığı açıklamada “Demek ki son yıllarda iyi şeyler yaptığımız için bu güzel finale layık görüldük” dedi. Şöför “Bundan dolayı KTSYD Başkan ve Yönetim Kurulu’na camiamız adına teşekkür ederiz” derken, “Hazırlıklarımız iyi gidiyor. Eksiklerimizi yavaş yavaş gidermeye çalışıyoruz. Umarım bu final, gelecek olan seyircilere keyif veren, bol gollü bir karşılaşma olur” şeklinde konuştu.