Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği tarafından bir yılı aşkın bir süredir inşaatı devam eden Genel Merkez’in açılışı derneğin 30’uncu kuruluş yıldönümü olan 30 Haziran’da Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ve KTSYD Başkanı Ogün Genç Kaçmaz tarafından yapıldı.

İçerisinde 130 kişilik seminer salonunun bulunduğu KTSYD Genel Merkez’inde bir sosyal aktivite odası, Kuzey Kıbrıs Turkcell tarafından donatılan iletişim odası, başkan odası ve yönetim kurulu toplantı odası yanında bekleme alanları bulunuyor.


Genel merkezin açılışına devlet ve hükümet yetkilileri, spor camiasının seçkin davetlileri, Türkiye Spor Yazarları Derneği Başkanı Naci Arkan yanında, Kıbrıs Spor Yazarları Birliği (EAK) temsilcileri ve KTSYD üyeleri katıldı.

Kaçmaz tesisleşmenin önemine değindi

Açılış töreninde KTSYD Başkanı Ogün Genç Kaçmaz, kurumsallaşma yolunda tesisleşmenin önemine dikkat çekti. Kuruluşun ardından derneğe kazandırılan merkez bina, sonrasında hizmete açılan Fikret Ünlü Yüzme Havuzu, ardından projelendirilen ve tamamlanan sosyal tesislerin KTSYD’nin gücüne güç kattığını belirten Kaçmaz binanın tamamlanmasının 30’uncu kuruluş yıldönümünde olmasının anlamlı olduğuna dikkat çekti.

Akça “KTSYD şahane bir tesis kazandı”

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça yaptığı konuşmada KTSYD Merkez Binası için projenin kendisine ilk geldiğinde daha basit ve mütevazi bir bina hayal ettiğini, bugün şahane bir tesis gördüğünü belirtti. KTSYD’nin tesisleşme ve kurumsallaşmanın önemini gösterdiğini belirten Akça, emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

Eroğlu: “Spor yazarlarının rahatlıkla çalışacağı bir tesis”

KKTC Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu yaptığı konuşmada 30 yılda güzel bir binanın yapılmasına şahit olduklarını belirtti. Eroğlu KTSYD üyelerinin rahatlıkla çalışabileceği bir tesis kazandığını belirtirken emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.


Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ve KTSYD Başkanı Ogün Genç Kaçmaz kurdeleyi keserek binanın açılışını yaptılar. Konuklar yeni binayı gezdiler ve ardından Fikret Ünlü Yüzme Havuzu’nda kokteyl ile devam eden törende, dernek ile ilgili sinevizyon gösterimi yer aldı. Geceye Latino Turko grubu müzikleri ile renk kattı.