Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalamaması yaklaşık 14 milyon euroluk bir zarara yol açtı. Kartal'ın Devler Ligi'ne veda etmesiyle 6 milyon 472 bin euroluk havuz parasının tamamı Galatasaray'a kaldı. Sarı Kırmızılı kulüp, böylece transfer için ekstradan 4 milyon euro civarında bir kaynak buldu.

Avrupa'da 3 ortaklılar

Beşiktaş, gruplara kalsa 8.6 milyon euro ayak bastı parası alacaktı. Gruplardaki performansına bağlı olarak da yaklaşık 2.5-3 milyon euroluk bir bonus alması bekleniyordu. Gruptan çıksa bir 3.5 milyon daha gelecekti. Beşiktaş, 20 milyon euroya yakın bir gelir yerine Avrupa Ligi'nden 7-8 milyon euroluk bir ikramiyeye razı olmak zorunda kaldı. Şampiyonlar Ligi'nin 6.4 milyon euroluk havuzunu Galatasaray'a kaptıran Beşiktaş, Avrupa Ligi'nin 4 milyon 965 bin euroluk havuz parası için Trabzon ve Karabük'e ortak olacak.

GELİR TRABZON VE KARABÜK'E BAĞLI

Beşiktaş'ın Avrupa Ligi'nden kazanacağı para ise Trabzonspor ile Karabükspor'un maçlarına göre netleşecek.

Kartal gruplara katılım parası olarak 1.3 milyon Euro'yu şimdiden kasasına koydu. Trabzon ile Karabük'ün turu geçmesi halinde 5 milyon Euro'luk yayın havuzu üç takım arasında paylaşılacak.