5 kişi mahkemeye sevk edildi
Gazetecilere saldıran 5 özel güvenlik görevlisi adliyede ifade verdi.



A Milli Futbol Takımı ile Kazakistan arasında dün gece oynanan maçın ardından gazetecilere yapılan saldırıya ilişkin gözaltına alınan 5 özel güvenlik görevlisi, "adli kontrol" uygulaması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Telekom Arena'da dün gece oynanan ve Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın Kazakistan'ı 3-1 mağlup ettiği maçın ardından, milli kaleci Volkan Demirel stattan ayrılırken görüntü almak isteyen gazetecilere saldıran özel güvenlik görevlileriyle ilgili soruşturma başlattı.

Olaya karıştığı belirlenen ve haklarındaki şikayet nedeniyle Maslak'taki polis merkezinde gözaltında tutulan şüpheli 5 özel güvenlik görevlisi, öğleden sonra Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Şüpheliler, Cumhuriyet Savcısı İsmail Onaran'a yaklaşık 2 saat ifade verdi. Savcı Onaran, 5 şüpheliyi "adli kontrol" uygulaması talebiyle Nöbetçi 6. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti.

VOLKAN DEMİREL DÜN İFADE VERDİ

Maç öncesinde tribünden gelen tepki nedeniyle stadı terk eden Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın Kalecisi Volkan Demirel'in avukatı Mahir Işıkay da, müvekkilinin maçın ardından Fenerbahçe Spor Kulübü'nun avukatlarıyla beraber yetkililere ifade verdiğini
söyledi.

Olayın sadece Volkan Demirel ile ilgili olmadığını, bütün sporculara yönelik yapıldığını belirten Işıkay, "Bununla ilgili tedbirler alınmalı. Volkan'a yapılanın ne milli değerlerle, ne etikle, ne de spor ahlakıyla ilgisi var. Bırakın Volkan'ı, ailesine yönelik küfürler de vardı. Sporcular, hak etmedikleri şekilde, spor alanlarında bu hakaretlere maruz kalıyor. Bunun mutlaka önlenmesi gerekiyor. Biz de bu konuda takipçi olacağız" dedi. Avukat Işıkay, küfür eden seyircilerle ilgili suç duyurusu yapıp yapmayacakları konusunda değerlendirme aşamasında olduklarını da sözlerine ekledi.