K-PET Süper Ligi’nde Şampiyon Yarın Belli Oluyor

Çetinkaya mı, Mağusa Türk Gücü mü?

Necmi Belge

K-Pet Süper Ligi’nin 26.haftası, bugün ve yarın oynanacak karşılaşmalar ile sona eriyor. Geçtiğimiz hafta, K-Pet  Süper Ligi’nden Yeniboğaziçi ile B.Bağcıl’ın küme düşmelerinin kesinleşmesinin ardından lig şampiyonun kim olacağı yarın oynanacak maçlardan sonra belli olacak.

Bu bağlamda, yarın Lefkoşa Atatürk Stadı’nda Lider GAÜ Çetinkaya, ezeli rakibi Yenicami ile karşılaşırken, 49 puanlı lider GAÜ Çetinkaya’yı 47 puanla iki puan geriden takip eden Mağusa Türk Gücü geçtiğimiz hafta ligden düşmesi kesinleşen Yeniboğaziçi ile Yeniboğaziçi Osman, Mehmet, Ergün Stadı’nda karşılaşıyor.

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun  1955-56 sezonundan beri organize ettiği liglerde 14 şampiyonluk ile en çok şampiyon olan takım ünvanını taşıyan Lider GAÜ Çetinkaya’nın 15. Şampiyonluğuna ulaşması için, Yenicami’yi yenmesi yeterli olacak.

Buna mukabil, 47 puanla ikinci sırada yer alan ve KTFF liglerinde yedi şampiyonluğu bulunan Mağusa Türk Gücü’nün 8.şampiyonluğuna ulaşabilmesi için, geçtiğimiz hafta ligden düşmesi kesinleşen Yeniboğaziçi’ni yenmesi ve GAÜ Çetinkaya’nın Yenicami karşısında beraberlik ve yenilgi alması gerekiyor.