K-Pet Süper Lig’de zirve’ye oynayacak takımlar çoğaldı

GAÜ Çetinkaya, Mağusa Türk Gücü, Yenicami, K.Kaymaklı, Lefke ile Binatlı Şampiyonluğu Hedefliyor


Necmi Belge


K-Pet Liglerinde 2016-2017 sezonu yaklaşırken, geçtiğimiz sezon olduğu gibi zirveye oynayacak takım sayısında bir artış olduğu gözlemleniyor.

Bu bağlamda, kadrolarını güçlendirmeye çalışan geçtiğimiz sezonun K-Pet Süper Lig şampiyonu Mağusa Türk Gücü’nün yanı sıra, Federasyon Kupası şampiyonu K.Kaymaklı, K-Pet Süper Lig şampiyonluğunu son maçta Yenicami’den aldığı mağlubiyet ile yitiren GAÜ Çetinkaya, 2013-14, 2014-15 sezonlarının K-Pet Süper Lig şampiyonu Yenicami, yine geçtiğimiz sezon büyük çıkış yapan ve uzun süre K-Pet Süper Lig liderliğini sürdüren Binatlı ve batı bölgesinin güçlü takımı Lefke 2016-2017 K-Pet Süper Lig şampiyonuğu adaylarından.

Kadrosunu güçlendirmeye çok hızlı ve erken başlayan GAÜ Çetinkaya Ahmet Can Tokmak, Zihni Temelci, Serkan Önet, Kaan Savaşkan, yabancı futbolcu Laval’dan sonra, Lefke’nin ele avuca sığmaz forveti Hasip Uluhan’ı Cahit Solkant ile takas etti.

GAÜ Çetinkaya, bu arada Ali Duvarcı’nın takımdan ayrılmasıyle doğan kaleci açığını Türk Ocağı kalecisi Cenk’i alarak gidermeye çalışırken, geçtiğimiz sezon takımda kiralık olarak yer alan K.Kaymaklı futbolcusu Çağrı Kıral ısrarını devam ettiriyor.

Son şampiyon Mağusa Türk Gücü forvetini güçlendirmek adına Değirmenlik kulübünün golcü futbolcusu Victor ve Mormenekşe’nin orta saha futbolcusu Can Özsoy için çalışmalarını sürdürüyor.

Federasyon Kupası şampiyonu K.Kaymaklı Changir’in golcü futbolcusu Mete Sağır’ı isterken, bu futbolcu için kaleci sıkıntısı Çeken Cihangir’e Mete-Ufuk takasını öneriyor. Bu arada, Cihangir’in Mete’ye karşılık Çağrı Kıral’ı da istediği öğrenildi.

Geçtiğimiz sezon olduğu gibi, bu sezon yine zirveyi hedefleyen Lefke B.Bağcıl’dan Kıbrıslı Rum futbolcu Stellos’u ve GAÜ Çetinkaya’dan Cahit Solkana’ı transfer ederken, defans için de arayışlarına devam ediyor.

Zirvenin bir diğer batı bölgesi adayı Binatlı ise, kadrosunu korurken sessiz ve derinden yapacağı transferler ile şampiyonluğu kovalamayı amaçlıyor.