K-PET FUTBOL LİGLERİNDE 7. HAFTA

OSMAN DİNLER
Kıbrıs Manşet Özel Haber

TAHSİN MERTEKÇİ’NİN ÖLÜMÜ KIBRIS TÜRK FUTBOL CAMİASINI YASA BOĞDU

2017-2018 Futbol sezonunun 7. Haftası cuma akşamı Girne Mete Adanır Stadı'nda, Doğan Türk Birliği ile Yalova takımları arasına oynanan karşılaşma ile başladı. Karşılamada, Yalova takımı ilk golü bulan taraf oldu. İlk yarının son anlarında ev sahibi Doğan Türk Birliği beraberlik golünü kaydetti. İkinci yarıda bu kez öne geçen taraf Doğan Türk Birliği oldu. Maçın son bölümünde Yalova Takımı beraberlik golünü atan taraf oldu. Karşılaşma 2-2 eşitlikle biteceği düşünüldüğü, uzama anlarında ev sahibi ekip, kazandığı penaltı atışını gole çevirerek 3-2’lik sonuçla üç puanı alan taraf oldu.

Bu arada, bu sabah saatlerinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Yalova Kulübü Başkanı ve Toplumcu Demokrasi Partisi eski milletvekili Tahsin Mertekçi, tüm futbol camiasını derin bir yasa boğdu. Tahsin Mertekçi’nin ölümü nedeniyle bugün oynanan karşılaşmalara 1 dakikalık saygı duruşunun ile başlandı.

Lige bugün 3 karşılaşma ile devam edildi. Lefkoşa Şehit Hüseyin Ruso Stadı’nda oynanan karşılaşmada Küçük Kaymaklı ile Yenicami takımı karşı karşıya geldi. Başkent derbisinde gülen taraf Küçük Kaymaklı oldu. Maçın ilk bölümü karşılıklı ataklarla geçti. İlk yarının bitimine 5 dakika kala Küçük Kaymaklı takımı peş peşe bulduğu 3 gol ile ilk yarıyı 3-0 önde tamamladı. İkinci yarının başında ise Yenicami ilk golü bulmayı başardı. Maçın ilerleyen dakikalarında Yenicami farkı bire indirerek, skoru 3-2 yaptı ve maça heyecan getirdi. Maçın son bölümlerinde ise oyunda risk alan Yenicami,3. golü ararken kalesinde gördüğü golle karşılamanın seyri değişti ve Küçük Kaymaklı’nın maçtan 4-2’lik skorla çıkmasına neden oldu. Lefke 16 Ağustos Stadı’nda Lefke ile Mağusa Türk Gücü karşı karşıya geldi. İlk yarısı karşılıklı ataklarla geçen karşılaşmada takımlar gol atmayı başaramayınca ilk yarı 0-0 eşitlikle tamamlandı. İkinci yarısı da karşılıklı ataklarla geçen karşılaşmada golü bulan taraf Lefke oldu. Karşılaşmada başka gol olmayınca ev sahibi ekip galibiyeti alan taraf oldu. Maçın son bölümünde tribünlerdeki seyirciler arası yaşanan taşkınlıklar maçta gergin anların olmasına neden oldu. Osman Ergün Mehmet Stadı’nda Yeniboğaziçi ile Gençlik Gücü karşı karşıya geldi. İlk yarısı 0-0 biten karşılaşmada konuk takım Gençlik Gücü ikinci yarının 68. dakikasında bulduğu golle öne geçti. Geride kalan dakikalarda başka gol olmayınca konuk takım karşılaşmayı 1-0 sonuçla kazanarak Lefkoşa’ya mutlu döndü.

K-Pet Süper Lig ve 1. Ligde alınan sonuçlar ve puan durumları ise şöyle oluştu;

K-Pet Süper Lig



K. KAYMAKLI - YAK 4-2
LEFKE – MAĞUSA TÜRK GÜCÜ 1-0
YENİ BOĞAZİÇİ –GENÇLİK G 0-1

K-Pet 1.Lig



DOĞANCI - DUMLUPINAR 1-0
BOSTANCI B - HAMİTKÖY (ERTELNDİ)
DEĞİRMENLİK – GHE 1-2
LAPTA - GÖNYELİ 1-2
ÇANAKKALE - AKOVA VUDA 2-1