Haftanın Panaroması


Necmi Belge


Gazeteniz Manşet Kıbrıs, Geçtiğimiz hafta sonu start alan K-Pet Süper ligi ile ilgili olarak önemli ayrıntıları siz değerli okuyucularına aktarırken, “Haftanın Panaroması” ile de her hafta bu ligde öne çıkanları sizlerle buluşturacağız.

Haftanın Takımı: GAÜ Çetinkaya

Kıbrıs Türk futbolunun tek efsane takımı GAÜ Çetinkaya, geçtiğimiz sezon yaşadığı hatta, tarihinde ilk kez  K-Pet Süper Liginden düşme noktasına gelmesinin ardından, Girne Amerikan Üniversitesi’nin kulübe sahip çıkması ile adeta dirildi.

 Girne Amerikan Üniversitesi Yöneticiler Kurulu Başkan yardımcısı Asım Vehbi’nin de GAÜ Çetinkaya başkanlığına seçilmesi ile Kıbrıs futbolundaki büyük yürüyüşüne yeniden  başladı.

Bu bağlamda, geçtiğimiz hafta start alan K-Pet Süper liginin ilk haftasında Atatürk Stadı’nda karşılaştığı, tarihinde ilk kez K-Pet Süper Ligde yer alan Değirmenlik Spor Kulübü’nü 5-1 gibi farklı bir skorla mağlup ederken, haftanın takımı olmayı hak etti.

Haftanın Futbolcusu: Esin Sonay(GAÜ Çetinkaya)


Efsane GAÜ Çetinkaya’nın, K-Pet Süper Ligi’nin birinci haftasında Değirmenlik karşısında oynadığı müthiş futbol ve hatrick yaparak attığı üç golle takımının galibiyetinde büyük rol oynayan gol kralı Esin Sonay haftanın futbolcusu ünvanını elde etti.

Haftanın Hakemi:Fehim Dayı: Cihangir-Yenicami Maçı


K-Pet Süper Liginin ilk haftasında, geçtiğimiz sezonun üç kupalı şampiyonu Yenicami’nin konuk olduğu Cihangir deplasmanındaki bu zor maçı müthiş bir şekilde yöneten Fehim Dayı haftanın en iyi hakemi olarak göze çarptı.

Özellikle, Cihangir kaptanı Fırat Ersalan’a gösterdiği kartla dikkati çeken Fehim Dayı, geçtiğimiz sezonki başarısına adeta bıraktığı yerden devam ediyor.

Haftanın Hayal Kırıklığı: Yenicami
               

Son üç sezondur, Kıbrıs Türk futbolunu domine eden ve 2015-2016 sezonuna üç kupa ile başlayan Yenicami, iddialı olduğu K-Pet
Süper lige Changir yenilgisi ile başlarken, gelecek ile ilgili olarak da taraftarlarına umut vermedi.  


.....