Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi’ne Almanya’da Uluslararası Altın Kalite Ödülü verildi. Hastane adına ödülü, YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Yrd. Doç. Dr. İrfan Suat Günsel Almanya’da 26’ncısı düzenlenen Avrupa Uluslararası En İyiler Ödülleri Gala Töreni’nde aldı.


YDÜ Hastanesi, kalite konusunda uluslararası ödül veren en önemli özel organizasyon olan International Arch of Europe’un, yatırımlar, ekonomi, sanat, akademik çalışmalar ve kurumsal imaj konularında QC100 Toplam Kalite Yönetimi kriterlerine uygun olarak dünya çapında öncü kuruluşlara verilen Avrupa Uluslararası En İyiler Altın Kalite Ödülü’nü alırken, ülkemize de gurur yaşattı.


YDÜ’ye verilen ödül daha önce altı kıtada 98 şirket ve 289 bin 500 çalışanıyla yıllık geliri 28.8 milyar dolar olan, Hindistan’ın en büyük holdingi Tata grup; Burj Dubai kulesini yapan ve yıllık cirosu 8.6 milyar dolarla dünyadaki inşaat şirketlerinin başını çeken Turner Construction U.S.A, 600 bin çalışanı ve 79 milyar dolarlık pazar payı ile Rusya elektrik sektörünün öncülerinden RAO “UES of Russia” grup, 20 bin 898 çalışanı ve 73,9 milyar dolarlık aktif varlığıyla Fortune Global 500 tarafından dünyanın en zengin şirketleri arasında 240’ıncı sıraya yerleştirilen Korea Electric Power’e de verilmişti.


Frankfurt’ta düzenlenen uluslararası altın kalite ödülünün galasına KKTC Berlin Temsilcisi Mustafa Kemal Gökeri, Turizm Ataşesi Önal Dorak, YDÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan, Aziz Günsel ve Ahmet Çağman da katıldı.


Ödül töreninin ardından Inter Continental Otel’de Yrd. Doç. Dr. İrfan Suat Günsel, TC Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici, Mustafa Kemal Gökeri, Önal Dorak ve Ahmet Savaşan’ın katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi. Avrupa Uluslararası En İyiler Altın Kalite Ödülü’nün Kuzey Kıbrıs’a, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ne verilmesinin önemi anlatıldı.


TC Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici toplantıda yaptığı konuşmada, uluslararası organizasyonlarda alınan ödüllerin Kuzey Kıbrıs için büyük önemi olduğuna işaret etti. Ekici, Kuzey Kıbrıs’ın, YDÜ Hastanesi ile kazandığı bu başarısından ve temsiliyetinden ötürü büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi ve YDÜ Hastanesi’ni kutladı.


İrfan Günsel, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, dünya üzerinde yüz ölçümü ve nüfusu bakımından küçük bir devlet olmasına rağmen, insanlarının azmi ve çalışkanlığı sayesinde yaratılan Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi gibi eserleriyle, bugün dünyada kabul edilen standartların daha ileriye götürülmesi için uğraş veren, bilim ve sağlık alanlarındaki başarılı uygulamaları ve sahip olduğu yüksek teknolojisiyle de örnek gösterilen bir konuma geldiğinin altını çizdi.


Günsel özelde YDÜ Hastanesi’ne genelde ise KKTC’ye uluslar arası platformda verilen bu ödülün dünyaya duyrulmasında Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC resmi makamlarının birlikteliğinin çok önemli ve anlamlı bir resim oluşturduğunu vurguladı.


Mustafa Kemal Gökeri de yaptığı konuşmada, Kuzey Kıbrıs’ın uluslararası platformlarda temsil edilmesinin KKTC Devleti’ni güçlendirdiğini vurgulayarak “72 ülkenin katıldığı açılış seremonisinde YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Günsel'in Kuzey Kıbrıs insanını, tarihi ve turistik zenginliklerini anlattığı konuşmasının ülke tanıtımı açısından fevkalade önemli olduğunu vurguladı.


Önal Dorak ise YDÜ Hastanesi’nin turist sağlığını garanti altına almasıyla Kuzey Kıbrıs’ı tercih eden üçüncü yaş grubu turistlerin sayısının arttığını ve bu sayede de turizmin daha sağlıklı temellerde geliştiğine vurgu yaptı. Dorak, medikal turizmin Kuzey Kıbrıs’a kazandırılmasında da YDÜ’nün aldığı inisiyatifin ülke tanıtımına ve ekonomisine önemli katkı yapacağını belirterek, Yakın Doğu Ailesi’ni Kurucu Rektör Dr. Suat İ.Günsel ve Mütevelli Heyeti Başkanı nezdinde kutladı.