Gomez Beşiktaş'ta Kalma Şartını Açıkladı
Beşiktaş'ın Alman yıldızı Mario Gomez, NTV Spor'da katıldığı özel bir programda önemli açıklamalarda bulundu.

Kendisine yöneltilen soruları samimiyetle yanıtlayan Beşiktaş'ın Alman yıldızı Mario Gomez, önemli açıklamalar yaptı.

İşte Gomez'in açıklamaları:

"Bu şampiyonluğun çok büyük anlamı var. Her oyuncu bu mesleği şampiyon olmak için yapar. Her zaman kupalar kazanmak için mücadele edersiniz. Stuttgart ve Bayern'de şampiyonluklar yaşadım ama Fiorentina'da pas geçmiştim. Burada heyecan çok fazlaydı. Yeni bir stadyum açılacaktı ve duygu yoğunluğu çoktu. Vodafone Arena'da 3 maç oynadık ve kupayı orada kaldıracağız. 6 yıl aradan sonra kupa kaldıracağız. Bu duygunun ötesi yok.

"İŞLER İYİ GİTSEYDİ TÜRKİYE'YE GELMEYEBİLİRDİM"

"Fiorentina'da iki senemin iyi geçmediği açık. Beklentilerin altında kaldım. Onlar çıtayı çok yüksek koydu şampiyonluk için. Çok iyi başlamıştık. Rossi ile iletişimimiz çok iyiydi. Ardından diz sakatlığı geçirdim.İyileşme süreci ilk olarak 2 aydı sonrasında 5 ay daha çıktı. Dünya Kupası'nı kaçırdım. Sakatlık sürecim 7 aya çıktı. Fiorentina'da ikinci sezonum fena geçmedi. 12-13 civarında gol attım.

Tottenham'a karşı iyi maçlar çıkardık. Fiorentina'da işler mükemmel gitseydi buraya gelemeyecektim ve buradaki muazzam duyguları yaşayamayacaktım.

"TÜRKİYE'DEN BAŞKA KULÜPLERLE GÖRÜŞTÜM"

"Fiorentina'dayken bana 'Bu oyuncuları alacağız' dediler ama o transferler gerçekleşmedi. Verilen sözler tutulmadı. Benim için kulübün beklentileri çok önemli. Orada bu konuda yanıldım. Beklentilerime cevap veremediler. Fiorentina'dan ayrılırken şampiyonluk için oynayan bir takıma gitmek istediğimi söyledim kendi kendime. Bir de EURO2016 hedefi benim için çok önemliydi. Beşiktaş'la görüşmeye başladım. Türkiye'den başka kulüplerle de görüşmelerim oldu. Beşiktaş'ı izlediğimde benim oyunstilime uygun olduğunu gördüm ve Beşiktaş'ı seçtim.

"BEŞİKTAŞ, BAYERN MÜNİH'LE EŞDEĞER"

Almanya'da Türk kulüpleriyle ilgili bir ön yargılar var. Galatasaray'ı Fenerbahçe'yi Beşiktaş'ı gördüğünüzde çok büyük kulüpler. Bayern Münih ile Beşiktaş aynı seviyede diyebilirim. Nereye gidersek gidelim stadyumlarda taraftarlarımızı gördüm. Almanya'da Türkiye futboluyla ilgili bilgiler 10 yıl öncesinden. Güncel bilgiler yok. Ben1 senedir buradayım ve görüşlerim çok olumlu. Stadyumlar çok güzel. İyi oyuncular var. Beşiktaş dünya çapında olmasa da Türkiye futbolunda Bayern Münih ile eşdeğer.

"BEŞİKTAŞ'TA KALMAK İÇİN..."

Artık ligi bitirdik. Başkanla yaptığımız konuşmada gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağımızı söyledim ve yatırım olması gerektiğini söyledim. Gelecek sezonun planlaması, transfer politikası beni tatmin ederse burada kalma konusunda iyimserim. Ligi yarın bitiriyoruz. Sonrasında menajerim gelecek ve her şeyi konuşacağız.

Beşiktaş'ta kalmak için Şampiyonlar Ligi harika bir hedef. Şampiyonlar Ligi'ni kazabiliriz demiyorum. Kazanabileceğimizi düşünmüyorum ama orada maçlar kazanabiliriz. Çok iyi bir takımız. Bu sezon Avrupa Ligi'nde Sporting maçını hatırlatayım. Orada bazı anlarda savunma yapmak zorunda kaldık. Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid, Manchester City ve Sevilla ile aynı grupta olabiliriz. Harika bir stadyumumuz var ve iyi bir takımız. Bunu daha ileriye götürerek Şampiyonlar Ligi'nde bir hedef koyup ona doğru gitmeliyiz."