Akşam'da yer alan habere göre AS Roma'nın satın alma opsiyonlu olarak Fenerbahçe'den iki yıllığına kiraladığı Salih Uçan, Roma Olimpiyat Stadı'nda gerçekleşecek karşılaşma öncesi Türkiye'den gelen gazetecilerin sorularını cevapladı.

AS Roma'nın Trigoria semtindeki Fulvio Bernardini tesislerinde yapılan basın toplantısında, Roma'ya alıştığını söyleyen 20 yaşındaki orta saha oyuncusu, Amerika ve Avusturya kamplarının ve maçların hem kendi hem de takım adına iyi geçtiğini belirtti.

Roma'da bir ev kiraladığını anlatan Salih, daha sonra ailesinin de buraya taşınacağını söyledi.

Taraftarların kendisini nasıl karşıladığı sorulan Uçan, "Hazırlık maçlarında beni izlediler, merak içindelerdi. Avusturya kampında da taraflarla bir araya geldik ve bana baya ilgi gösterdiler. Yani beni sevdiler" dedi.

FENERBAHÇE'DE TEKNİK DİREKTÖR DEĞİŞİKLİĞİ BENİMLE İLGİLİ DEĞİL

Fenerbahçe'de Ersun Yanal'ın istifasının gerekçelerinden birinin de, yönetimle Yanal arasında Uçan'ın az forma şansı bulmasından kaynaklanan tartışmalar olduğu iddiaları sorulan Uçan, "Teknik direktör değişikliği tabiî ki benimle ilgili değil. Ben buradaydım, Ersun hoca istifa etti. Ben de internetten öğrendim. Ersun hoca benimle ilgili bir açıklama yapmadı, başkan açıklama yaptı. Ersun hocanın istifasında benim bir etkim olduğunu düşünmüyorum" şeklinde konuştu.

Salih Uçan, eğer takımın başında Ersun Yanal değil de İsmail Kartal olsaydı, yine de Roma'ya geleceğini ve bu kararının doğru olduğunu dile getirdi.

BURADA TEMPOM ÜST DÜZEYE GELDİ

Uçan, Fenerbahçe ile Roma arasında antrenman farklılıkları olup olmadığı hususunda "Burada dayanıklılık antrenmanları yapılıyor. Her antrenmanımız tempolu geçiyor. En büyük özellikleri, tempolu oynamaları. Burada birinci ayın sonunda ben kendime en çok tempoyu kazandırdım. Tempom üst düzeye geldi" diye konuştu.