Arena’da dün gece bir kez daha gördük; zirveye çıkmak değil orada kalmak zor. Orduspor önünde 2-0 yenik duruma düşüyorsun, devrede hocan tribüne gönderiliyor ama vazgeçmiyorsun. Önce Sneijder, ‘1. sınıf’ vuruyor, ardından Kral Burak Yılmaz 2 kez sahne alıyor.. Ve son noktayı Selçuk İnan koyuyor. Evet, acayip bir maçtı. Tıpkı Galatasaray gibi. Farkında mısınız, Sarı-Kırmızılı ekip Süper Lig’de tam 21 haftadır zirvede kimseyi yanına yaklaştırmıyor

Diriliş


İlk yarıya iyi başlayan taraf Galatasaray’dı. İlk 10 dakikalık bölümde hazırlık paslarıyla rakip yarı alana yerleşmeye çalışan Sarı-Kırmızılıklar topa hakimdi. Fakat 14. Dakikada sahalarda bir daha görülmesi zor türden bir olay yaşandı. Oyunu hızlı kurmak isteyen Muslera’nın degajı Selçuk’un topuğundan döndü ve ağlarla buluştu. 0-1. Bu tuhaf golle yenik duruma düşen Cim Bom’un toparlanamadı. Zaman zaman zatıf ataklar yapan Aslan topu bir türlü forvet hattıyla buluşturamadı. 44. dakikada Hakan’ın elle oynadığı gerekçesiyle hakem Serkan Çınar penaltıya hükmetti. Stancu penaltı atışını gole çevirdi.0-2. Bu aynı zamanda ilk yarının skoru oldu. 

2. yarı başka Aslan

İkinci yarıya Fatih Terim’siz başlayan Galatasaray tam anlamıyla taaruza geçti. Seyirci desteğiyle rakip kaleyi ablukaya alan Aslan bambaşka bir kimliğe bürüdü. 56. dakikada Hakan pasını Sneijder’a verdi. Hollandalı yıldız çok düzgün vurdu ve farkı 1’e indirdi. 68’de ise Drogba indirdi, Umut kaleye vurdu direkten dönen topu Burak tamamladı ve maça eşitlik geldi. 2-2. Sarı-kırmızılılar bu golden sonra da durmadı. 70’de ceza sahasındaki karambolü iyi takip eden Burak topu bir kez daha ağlara gönderdi.3-2. Bundan 9 dakika sonra ise Selçuk, Umut’tan aldığı pası hiç bekletmeden kaleye gönderdi ve farkı 2’ye çıkarttı.4-2. İkinci 45’te müthiş bir reaksiyon göstererek 4 gol bulan Aslan çok önemli bir galibiyete imza attı.


Süper Lig-Galatasaray'ın şahlanışı: 4-2