Sabah'tan Fatih Doğan'ın haberine göre Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, yaptıkları sponsorluk anlaşmaları, inşaatı devam eden stat ve kulübün hedefleri hakkında önemli açıklamalarda bulunurken, taraftarlara "Gelecek bizim" mesajı verdi. İşte Orman'ın anlattıkları: "Göreve geldiğimiz 2012-13 sezonunda takımın sponsorları göğüste Toyota, sırtta Ülker, kolda Avea'ydı. Teknik sponsor da yine Adidas'tı. Hepsinin toplam sponsorluk değeri yıllık 6.6 milyon Dolar civarındaydı. Pazarlama ve sponsorluklar konusunda Umut Kutlu'yu göreve getirip, çok iyi bir ekip kurduk. 2014-15 sezonundaki sponsorların toplam değeri 11 milyon 250 bin Dolar'a çıkardık."

RAKAMLAR DEVAMLI ARTACAK

5 yıllık anlaşmalarla sözleşmelere sürekli bir artış koyduk. 2019-20 sezonundaki sponsorların değeri 17 milyon 250 bin Dolar olacak. Bunların içinde daha şortlara alacağımız sponsorluk yok. Ayrıca tribünlere isim sponsorlukları koyacağız. Hedefimiz 11 milyon 250 bin Dolar'ı, 15 milyon Dolar'a çıkarmak ve 2019-20 sezonunu 20 milyon Dolar'la kapatmak. Stat isminden, kulübün şubelerine kadar yaptığımız tüm sponsorlukların toplam bedeli 220 milyon Dolar'ı buldu. Bunlara ürün ve servis kontratları dahil edil. Onları da eklerseniz rakam 250 milyon Dolar'a ulaşır.

VİZYONLARIMIZ ÖRTÜŞÜYOR...

Dünya markalarıyla çalışıyoruz. Beşiktaş hem saha içinde hem de saha dışında dünya markası olacak. Muhataplarımız Vodafone, Adidas, Kalde, BEKO ve IMC şu anda çok memnun. Karşılığını alıyorlar ve almaya da devam edecekler. Ben buna vizyon örtüşmesi diyorum. Tüm sözleşmelerimiz 5 yıllık. Her yıl sponsor bulmak yerine sponsorlarımızla dünya standartlarında işbirliği oluşturacağız. Adidas filmi, Vodafone ile yaptığımız aktiviteler bunun en belirgin örnekleri. Yakın zamanda bunlara Beko ve Kalde ile yapacağımız çalışmalar eklenecek.

GELİNEN NOKTA EKİP BAŞARISI

Beşiktaş'ı mali anlamda bu noktalara getirmek, tamamen bir ekip çalışmasının sonucudur. Başta ikinci başkanımız Ahmet Çebi'ye olmak üzere, tüm yönetim kurulu üyelerimize, Umut Kutlu'ya ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Aynı azimle çalışmaya devam ederek kulübümüzü dünya markası yapacağız.

İNÖNÜ TÜRKİYE'NİN BAŞINA YIKILACAKTI

İnönü Stadı'nın ekonomik boyutunun dışında başka bir boyutu da vardı. 50-60 yıllık süreçte demirler ve betonlar yorulmuştu. Aynı anda zıplayan 30-40 bin kişi faciaya neden olabilirdi. Bunları biliyorduk. Ama işin vahameti stat yıkılınca anlaşıldı. İzah edeyim; Yıkım çalışmalarında hurdaya çıkan demir sadece 1870 ton. Yeni stadın inşaatında ise şu ana kadar 11 bin 700 ton kullandık. İnşaat bittiğinde bu rakam 17 bin tona ulaşacak. Neredeyse 9 katı... Akıl karı değil. Hem bizi hem de herkesi Allah korumuş. Biz yıkmasaydık, bu stat bir gün Türkiye'nin başına yıkılırdı.

DEĞİRMENİN SUYU NEREDEN GELİYOR?

Stadımızı tamamen kendi imkanlarımızla yapıyoruz. Değirmene suyu getirdiğimiz yerlerden birisi sponsorla yapılan 5 yıllık anlaşmalar: Vodafone'dan (Göğüs): 29 milyon Dolar. Adidas'tan 24 milyon Dolar, Beko'dan (Sırt) 17 milyon 250 bin Dolar, Kalde'den (Kol) 10 milyon Dolar. Ayrıca çoğu kurumsal firmalara toplam 100 loca sattık.

TAKIMIN BAŞARISI GELİRLERİ TETİKLER

Stadımızı yenilemediğimiz için 2000 yılından bu yana kaybımız yaklaşık 250 milyon Dolar. Bu parayı mevcut yapının üzerine koyun, size aldığımız iki şampiyonluğun üzerine en az 4 şampiyonluk getirir. Başarı da gelirleri tetikler. Zararın neresinden dönülürse kardır ve biz stadı yenileyerek tarihi bir adım atıyoruz.

VODAFONE'DAN 60 BİN SATIŞ BEKLİYORUZ

Bizim 40'ı aşkın Kartal Yuvamız vardı. Adidas mağazaları dışında, Vodafone bayileriyle birlikte 1300 Kartal Yuvamız oldu. 15 bin forma satın alma garantisi verdiler. Üç ürün teşhir edecekler. Ama ben inanıyorum ki, ilk sene 60 binin üzerine çıkacaklar. Birkaç yıl içinde 100 binlerin üzerini konuşuruz. Forma satışları şimdiden 50 bine yaklaştı. Buna Vodafone'a verilen 15 bin dahil değil. Bu sene rekor istiyoruz. Arkadaşlara 400 bin forma hedefi koydum. Bunun için çok çalışmak gerekiyor. Umarım başarılı oluruz.