Fatih Terim Yıldız Oyuncuları Kadro Dışı Bıraktı
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Rusya ile oynanacak hazırlık maçı ve Dünya Kupası Eleme Grubu'nda Hırvatistan ile oynayacağımız maç kadrosuna Arda Turan, Selçuk İnan, Burak Yılmaz, Gökhan Gönül, Caner Erkin ve Hakan Balta'yı almadı. İşte Fatih Terim'in bu tercihlerinin nedeni

Terim’in bu kararı tartışmalar yarattı. Nedeni ise Barcelona’da harikalar yaratan Arda Turan ve Galatasaray’da banko oynayan Selçuk, Hakan başta olmak üzere Fransa’daEURO 2016 kadrosunda yer alan futbolcular aday kadroda yer almamıştı….

Hürriyet'in haberine göre Terim, bu kararı takımdaşlık olgusu adına aldı. Nedeni ise, Arda başta olmak üzereBurak Yılmaz, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile prim nedeni ile ters düşmüştü. Hatta Arda ve Burak, İspanya maçı öncesinde takım fotoğrafına dahi istemeyerek girmişti.
Ay Yıldızlı ekipte sorun yaşayıp takım bütünlüğünü bozduğuna inandığı Arda, Burak, Selçuk ve Gökhan’ı, Fatih Terim, 2018 Dünya Kupası Grup eleme maçlarında kadroya almayacağının sinyallerini vermişti. Bu yıldızlarının alınmamasının altında yatan neden ise takımdaşlık olgusunun bozulmaması vardı.

Terim, 2018 Dünya Kupası’nda mücadele edecek kadroyu kurarken gençleştirme operasyonuna da gitti.
Kadrodaki en tecrübeli isimler ise 29 yaşındaki Volkan Şen ve Olcay Şahan oldu. Terim’in yaşı nedeniyle Galatasaray’da banko oynayan Hakan Balta’yı da bu yüzden milli takım kadrosuna almadığı öğrenildi.

KADROYA NEDEN ALINMADILAR?
Arda Turan: EURO 2016’da, Fatih Terim ile yaşadığı prim krizi nedeniyle kadroya alınmadı.
Burak Yılmaz: EURO 2016’da Terim ile arasında soğuk rüzgarların estiği isimler arasında idi.
Selçuk İnan: Terim’in hem Fransa’da performansından memnun olmadığı hem de kendisine karşı cephe alan grupta olduğuna inandığı futbolcular arasında
Gökhan-Caner: İki futbolcuda performansı ve hazırlık kampını yeterince başarılı geçirmediğine inanılarak kadroya alınmadı
Hakan Balta: 2018 Dünya Kupası’nın kadrosuna kuran Fatih Terim, 33 yaşında olan futbolcuyu bu yüzden kadroya almadı.

11 FARKLI İSİM
Fatih Terim, EURO 2016 kadrosuna göre 11 farklı futbolcuyu milli takıma davet etti.

Terim, aday kadroya Ahmet Oğuz, Çağlar Söyüncü, Kaan Ayhan, İrfan Can Kahveci, Okay Yokuşlu, Salih Uçan, Cengiz Ünder, Enes Ünal gibi 23 yaş ve altı futbolcuları A Milli Takım kadrosuna aldı. Bu isimlerin yanı sıra EURO 2016'da olmayan Serdar Aziz, Hasan Ali Kaldırım ve Gökhan Töre de tekrar kendilerine kadroda yer buldu.
Türkiye Futbol Direktörü Terim, aday kadroya en fazla futbolcuyu 7 kişiyleFenerbahçe'den çağırdı. Beşiktaş'tan 3, Trabzonspor'dan 2 futbolcuyu kadroya dahil eden Terim, Galatasaray'dan ise sadece bir futbolcuya davet gönderdi.

ADAY KADRO ŞU İSİMLERDEN OLUŞUYOR
Kaleciler: Harun Tekin (Bursaspor), Onur Recep Kıvrak (Trabzonspor), Volkan Babacan (Medipol Başakşehir)

Defans: Ahmet Oğuz, Ahmet Yılmaz Çalık (Gençlerbirliği), Şener Özbayraklı, Hasan Ali Kaldırım, İsmail Köybaşı (Fenerbahçe), Çağlar Söyüncü (Freiburg), Kaan Ayhan (Schalke 04), Serdar Aziz (Galatasaray)

Orta saha: Hakan Çalhanoğlu (Bayer Leverkusen), Emre Mor, Nuri Şahin (Borussia Dartmund), İrfan Can Kahveci (Gençlerbirliği), Mehmet Topal, Salih Uçan, Ozan Tufan, Volkan Şen (Fenerbahçe), Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan (Beşiktaş), Okay Yokuşlu (Trabzonspor), Gökhan Töre (West Ham United), Cengiz Ünder (Medipol Başakşehir)

Forvet: Cenk Tosun (Beşiktaş), Enes Ünal (Twente), Yunus Mallı (Mainz 05).