Hürriyet'ten Ali Naci Küçük'ün haberine göre Terim Galatasaray bayrağına sarılı tabuta dokundu Mesaj dolu bir konuşmaya imza attı. Galatasaray Kulübünün efsane idarecisi ve hayatını sarı kırmızılı renklere adayan, önceki gün yaşamını yitiren Turgan Ece'ye Florya Metin Oktay Tesislerinde yapılan törenle veda edildi.

Fatih Terim'i tam 11 ay sonra geldiği Florya Metin Oktay Tesislerinde 2.Başkan Özkan Olcay karşılarken Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli ise törende Terim'in yanına gidip ev sahibi olarak kısa süre sohbet etti.

Milli Takımlar Teknik Direktörü ve Galatasaray eski Teknik Direktörü Fatih Terim törende konuşma yaparken, kürsüye gitmeden önce sarı kırmızılı bayrağa sarılı tabuta elini koyup mesaj dolu bir konuşmaya imza attı.

Fatih Terim, "Turgan Ağabey yöneticim, sportif direktörüm ve en son Florya'da baş öğretmenim oldu. Her gün ona hesap verirdik. Buranın her karışını onunla gezdik. Zaman zaman evi arar, yapmam gerekenleri Fulya'ya  söylerdi: 'Kızım böyle yapmalı' diye.

Ben Galatasaray'a 20 yaşında bir genç olarak geldim. Ve hala Galatasaray'ın içindeyim. Dışarıda olsam da içindeyim. Bu bize Turgan Ece'nin öğütü idi. Dışarıya da gitseniz kalbiniz Galatasarayla olmalı demişti. Dışarda olsam da Galatasaray'ın içindeyim. Teknik Direktör olarak 2.kez göreve geldiğimizde kötü giderken deplasman dönüşlerinde havaalanında bekliyordu bizi ve lütfen üzülmeyin düzeltirsiniz diye teselli ederdi.

Turgan Ağabey, insani, ahlaki değerleri, kurumsal değerleri çok yüksek olan bir insandı. Burada hangi yöneticinin hakkı varsa onun bir fazla hakkı var. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Kar kış demeden bizi o odadan çıkarırdı. Bulunduğumuz her yerde izi var, emeği var,  hakkı var. Herkese örnek olacak bir yönetici idi.

Biz Galatasaray'da boş kağıda imza attık yıllarca futbolcu iken. Bizim böyle bir şey söyleme hakkımız yoktu. Ancak bilrdik ki o mukavelenin yerine gelmeme şansı yok. Turgan abi doğru konuşan, insandı. Galatasaraylılara Ne mutlu ki böyle yöneticileri var. Bütün Galatasaraylılara ümit ediyorum örnek olur" 
dedi.

Fatih Terim, konuşmasını yaptıktan sonra Florya'ya geldiği yaklaşık 50 kişilik ekiple Metin Oktay Tesislerinden ayrıldı. Fatih Terim, Florya'dak törene Ali Yavaş, Rasim Kara, Hamza Hamzaoğlu, Müfit Erkasap, Vedat İnceefe, İsmail Demiriz, Metin Çakıroğlu, Şükrü Hanedar, Hande Sümertaş, Fatih İbradı ve Fahri Yılmaz ile beraber yaklaşık 50 kişilik bir ekiple geldi. Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Özkan Olcay, Başkan Yardımcısı Ümit Özdemir ve Candan Erçetin ile birlikte yönetim kurulu üyesi Mehmet Cibara ve Emir Sarıgül de törende hazır bulundu.

Ayrıca Galatasaray Kulübü eski başkanları Selahattin Beyazıt ile Faruk Süren, eski yöneticiler Ali Dürüst, Abdurrahim Albayrak katılırken ayrıca kadro dışı bırakılan eski kaptan Sabri Sarıoğlu, Amrabat da katıldı