F.Bahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Roma maçında radikal bir kararla Emre Belözoğlu ’nu yedek oturttu. Bu kararının gerekçesi kaptanına maç öncesi “Bana G.Saray maçında lazımsın. Sakatlanmanı istemiyorum” diye açıkladı. Emre ’yi son 10 dakikada oynatarak maç kondisyonunu korumasını sağladı. İsmail Hoca, Roma maçından sonra da Emre ’yi G.Saray derbisine hazırlamaya devam etti. Tecrübeli futbolcudan Arena ’daki son derbide Felipe Melo ile yaşadığı olayları unutmasını istedi. Kartal, “Tahriklere kapılma. Tuzağa düşme. Sana bu maçtan sonra ligde de çok ihtiyacım var” dedi.

DİLLERE DESTAN GOLLER AT

İsmail Hoca, Emre ile bire bir yaptığı motivasyon konuşmasında şu uyarılarda bulundu: “Üzerine oynayıp, seni sinirlendirmek isteyebilirler. Bunları bugüne kadar yüzlerce kez yaşadın. Kim olursa olsun ne rakip takım oyuncularıyla ne de hakemle diyaloğa girme. Seni futbolun dışına çıkarmak isteyenlere müsaade etme. Sezon Süper Kupa maçıyla bitmiyor. Tersine her şey bu maçtan sonra başlayacak. Sen sana dil çıkaranlara futbolunla cevap ver, kimsenin diline düşme. Aksine paslarınla, mücadelenle, futbolunla atacağın ve asistini yapacağın gollerinle dillere destan ol.”

SOLDAN FRİKİKLER EMRE ’NİN

Emre de Kartal ’a “Merak etme sen hocam. Sorumluluklarımın bilincindeyim” diyerek sahada sakin olma garantisi verdi.  Olympiakos ’a Emre ’nin frikikten nefis bir gol attığı bölgeden Roma maçında Bruno Alves serbest vuruşla ağları sarstı. Ancak G.Saray derbisinde kaleyi soldan gören bölgeden kazanılacak frikiklerde, Emre topun başına geçecek. F.Bahçe ’nin geçen sezon Kadıköy ’de G.Saray ’ı 2-0 yendiği maçta penaltıyı gole çeviren Emre, Süper Kupa ’da da penaltı kazanılırsa topun başına geçecek. F.Bahçe ’nin 1. penaltıcısı Kuyt ama Manisa ’da bu zor görevi Emre üstlenecek.