1- KONTÖR PARASI UĞRUNA OYNADI!


EMMANUEL Emenike yoksul bir aileden geliyor. Neredeyse eğitim yaşamı olmamış. Karabük’ten 100 bin dolar alırken, bu paranın büyük bölümü menajerine gidiyordu. Kendi deyimiyle ailesi ile konuşacağı kontör parasına oynuyordu. Fenerbahçe’de ilk kez büyük paralarla tanıştı.

2- IRKÇILIKLA YÜZ YÜZE...


FENERBAHÇE’den zorunlu ayrılığının ardından Rusya’nın yolunu tuttu ve çok ciddi bir ırkçılık olayı ile karşılaştı. Hatta bir defasında gittiği kafeyi siyahi olduğu için terk etmesi istendi. Moskova günlerini bir sitede yer alan apartman dairesinden neredeyse hiç çıkmadan geçirdi.

3- ÇOK BÜYÜK BİR KARMAŞA YAŞADI

TÜRKİYE’ye geldiğinde yine o önceki inanılmaz ilgi ile karşılandı. Kahraman olduğunu yeniden hissetti. Ancak zaman içinde kendine yönelen tepkilere şu yanıtı verdi; “Ben bu insanların kahramanı mıyım, yoksa istemedikleri bir adam mıyım? Ne düşüneceğimi bilemiyorum.”

4- TEKRARDAN İÇİNE KAPANDI


EMENIKE tepkiler artınca tıpkı Rusya’da olduğu gibi yine evine kapandı. Dışarı ne zaman çıksa birilerinin tepkisiyle karşılaştı. Kendini evine kapattı. Kimse ile konuşmuyor ve bir şey paylaşmıyor. Oyundan alınınca bile soyunma odasında tamamen içine kapanıyor ve küsüyor.

5- İÇİNİ KARTAL VE ÇETİNKAYA’YA AÇTI

SON zamanlarda tepkiler artınca Emenike, İsmail Kartal’a gidip, “Burada istenmiyorsam gitmek istiyorum” dedi. Son derece duygusal bir konuşma yaptı. Ancak Kartal ve Hasan Çetinkaya kendisi ile uzun uzun konuşarak ikna etti. İkili, bu kötü günlerin sona ereceğini belirtti.

6- ‘BANA ORANLA ÇOK YAVAŞLAR...’

NİJERYALI, takımın sistemini de takım arkadaşlarını da eleştirdi. Kötü performansının nedeni olarak takımın kendi futboluna göre çok ağır oynaması olduğunu söyledi. Hücuma çok yavaş çıkıldığını belirtti. Emenike’ye göre kendisi formsuz değil oyun sistemi tarzıyla uyumsuz

Kocaman ile karşılıklı ağladı


3 Temmuz döneminde Fenerbahçe’den ayrılmak zorunda kalan Emenike’nin o dönem kendi isteği ile ayrıldığı yönünde haberler çıkmıştı. Oysa durum çok farklıydı. Ekonomik krizdeki Fenerbahçe, Nijeryalı’yı elden çıkartmak zorunda kalmıştı. İşte o gün kulüpte Emenike’nin hüngür hüngür ağlayarak Aykut Kocaman’a, “Hoca beni bırakma” dediği de o gün orada olanlar tarafından anlatılıyor. Kocaman da o gün gözyaşı dökenlerden biriydi.