Derbide kazanan çıkmadı.

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Beşiktaş ile Fenerbahçe, Sow ve Motta'nın karşılıklı golleriyle 1-1 berabere kaldı. Beşiktaş maçı 9 kişi tamamladı.

Beşiktaş'la Fenerbahçe,
Olimpiyat Stadı'ndaki mücadelede Sow ve Motta'nın golleriyle 1-1 berabere kaldı.

Maç 1-1 sona erdi.

90+3'de İsmail ikinci sarıdan kırmızı kart gördü.

90+1'de Alper Potuk sarı kart gördü.

87. dakikada Beşiktaş'ta ise Oğuzhan Özyakup'un yerine Uğur Boral oyunda.

86. dakikada Fenerbahçe'de Raul Meireles'in yerine Mehmet Topuz oyunda.

85. dakikada sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu uzaklaştırdı.

84. dakikada Beşiktaş ikinci gole çok yaklaştı. Jones'un pasında sağ çaprazdan ceza alanına giren Mustafa dar açıdan karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı ama Volkan topu zor da olsa kornere çeldi.

79. dakikada Sow ve İsmail sarı kart gördü.

74. dakikada kullanılan serbest vuruşta Caner'in pasında Meireles'in kaleye şutu farklı bir şekilde dışarıya gitti.

73. dakikada sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında ceza alanına çok yakın bir noktada Gökhan Gönül, Jones'un müdahalesiyle yerde kaldı.

72.dakikada Beşiktaş'da Olcay Şahan'ın yerine Mustafa Pektemek oyuna girdi.

66. dakikada Beşiktaş'da Gökhan Töre'nin yerine İsmail Köybaşı oyunda.

64. dakikada Beşiktaş'ta Veli sarı kart gördü.

61. dakikada sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Gökhan'ın ceza alanına ortasında Atiba topu kornere gönderdi.

58. dakikada Motta, Emenike'ye yaptığı hareket nedeniyle ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü.

54. dakikada Sarı lacivertliler rakip yarı alandan sol kanattan serbest vuruş kullandı. Ceza alanına yapılan ortada Mehmet Topal kale sahası içinde müsait durumda topa istediği gibi vuramadı.

52. dakikada sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunmanın karşıladığı topa Jones dokundu ama Volkan topun kontrolnü sağladı.

48. dakikada Beşiktaş ikinci gole çok yaklaştı. Oğuzhan'ın harika ara pasında Olcay ceza alanına kadar gitti ama topa vurmak isterken diğer ayağıyla topa dokununca vuruşunu yapamadı.

47. dakikada hızlı gelişen Beşiktaş atağında Oğuzhan sol çaprazdan ceza alanına kadar gitti ama pasında araya savunma girdi.

46. dakikada Fenerbahçe ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. Emre Belözoğlu'nun yerine Alper Potuk oyunda.

İkinci yarı başladı.

İlk yarı

Derbi mücadelesini kazanması halinde şampiyonluğunu ilan edecek lider Fenerbahçe, ilk dakikalarda topa daha fazla sahip oldu. Ancak ceza alanı içinde etkili pozisyon üretemeyen sarı-lacivertli takım, Emre ve Gökhan ile uzaktan şut denemeleri yaptı. Konuk ekip, 24. dakikada rakip savunmanın yanlış pozisyon almasını iyi değerlendirdi ve Sow'un golüyle 1-0 öne geçti. Üstünlük golünün ardından daha kontrollü oynayan Fenerbahçe, sonbölümdeki rakip baskısı karşısında zorlandı. 44. dakikada Motta'nın golüneengel olamayan Fenerbahçe, soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle gitti.

Ligde ikincilik mücadelesi veren Beşiktaş ise ilk 15 dakikada kendi yarı alanından çıkmakta zorlanmasına rağmen 9. dakikada Almeida ile önemli bir gol pozisyonu buldu. Portekizli oyuncu, kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı auta attı. Siyah-beyazlı takım, devrenin başlarında hücumda organize olamadığı gibi savunmada pas hataları yapınca rakibin üst üste hücum yapmasına engel olamadı. Beşiktaş, 24. dakikada Jones'un hatalı pasının ardından Fenerbahçe hücumunda savunmanın solunda yanlış pozisyon alınca Sow'un attığı golle 1-0 geriye düştü. Rakip kalede baskı kuran ev sahibi takım, 44. dakikada Motta'nın golüyle beraberlik golünü buldu.

4. dakikada Meireles'in uzak mesafeden şutunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

5. dakikada bu kez Gökhan Gönül, ceza alanı dışından sert vurdu ancak savunmaya çarpan meşin yuvarlak yandan kornere gitti.

9. dakikada ani gelişen Beşiktaş atağında savunmanın arkasında topla buluşan Almeida, meşin yuvarlakla ceza alanına girdi. Kaleciyle karşı karşıya kalan bu oyuncu, kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı yandan auta gönderdi.

24. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Kuyt'ın ara pasında sol kanatta topla buluşan Sow, çaprazdan ceza alanına girdiği anda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Senegalli oyuncu, yerden düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1

30. dakikada Caner'in uzak mesafeden sert şutunda, kaleci Tolga son anda meşin yuvarlağı çeldi. Pozisyonu takip eden Emenike'nin ofsaytta kalması sonrası Beşiktaş rahat bir nefes aldı.

33. dakikada Fenerbahçe ceza alanı içinde uzaklaşmayan topu sol çaprazda önünde bulan Motta'nın sert şutunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

44. dakikada Beşiktaş, derbide eşitliği sağladı. Gökhan'nın pasında ceza alanı içinde topla buluşan Almeida, altıpastaki Olcay'ı gördü. Ancak bu oyuncunun dokunamadığı top ceza alanı dışına çıktı. Pozisyonun devamında Veli'nin uzak mesafeden yerden sert şutunda kaleci Volkan'ın çelmeye çalıştığı top yan kale direğine çarparak oyun alanına döndü. Pozisyonu iyi takip eden Motta, çaprazdan sert bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-1

Karşılaşmanın ilk yarısı atılan karşılıklı gollerle 1-1 beraberlikle sona erdi.

Beşiktaş - Fenerbahçe derbisi öncesi caps savaşları

Passolig'de önce isyan sonra sevinç

Fenerbahçe böyle uğurlandı

Maç öncesi notları

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında yapılan sezonun son derbi maçına ev sahibi siyah-beyazlı taraftarlar beklenen ilgiyi göstermedi.

Beşiktaş'ta bazı taraftar grupları, bu hafta uygulamaya geçen elektronik bilet (e-bilet) uygulamasını protesto edip, derbiye gelmezken, karşılaşmayı 25 bine yakın sporsever izledi.

Sadece kombine kart ve passolig kartı bulunan taraftarların girebildiği derbide, passolig ile bilet alanların sayısının yaklaşık 8 bin olduğu öğrenildi.

Bu arada bazı taraftar grupları stat dışında e-bilet uygulamasını protesto etti. Bir grup taraftar, pankartlar açarak, passolig uygulamasına karşı olduklarını dile getirdi.

Tribünlerde bulunan taraftarlar da "Yönetim uyuma taraftarın dışarda" ve "Yeter Yıldırım Demirören" şeklinde tezahüratlar yaptı.

- İsmail Köybaşı'nın yerine Gökhan Töre

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, son yapılan Torku Konyaspor maçının kadrosunda bir değişiklik yaparak takımını Fenerbahçe karşısına çıkardı.

Siyah-beyazlılarda geçen hafta ilk 11'de sahaya çıkan İsmail Köybaşı, derbide yedek soyunurken, yerine Gökhan Töre forma giydi. En son 25. haftadaki Çaykur Rizespor maçında ilk 11'de sahaya çıkan Gökhan, 4 maç sonra takımdaki yerini aldı.

Beşiktaş'ta derbide savunma yabancı oyuncular Hutchinson, Franco, Dany ve Motta'dan oluşurken, orta alanda Gökhan Töre, Veli Kavlak, Jones, Oğuzhan Özyakup ve Olcay Şahan, forvette ise Almeida forma giydi.

- Yedekler

Siyah-beyazlılarda İsmail Köybaşı'nın yanı sıra yedek kulübesinde Cenk Gönen, Mustafa Pektemek, Necip Uysal, Kerim Frei Koyunlu, Uğur Boral ve Serdar Kurtuluş oturdu.

Beşiktaş'ta sakatlıkları bulunan Manuel Fernandes, Ersan Adem Gülüm, Ömer Şişmanoğlu, Tomas Sivok, Filip Holosko ve Muhammed Demirci kadroda yer almadı.

Öte yandan siyah-beyazlı futbolcular ısınmaya, üzerinde "Biz büyük Beşiktaşız, biz siyahla beyazız, 111 senedir şanlı kara kartalız" yazılı tişörtlerle çıktı.

- Terim de derbide

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de derbiyi izleyenler arasındaydı.

Terim, maçı Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Abdullah Kiğılı'nın yanında oturarak izledi.

Bu arada Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic, maç öncesi sarı-lacivertli futbolculara çıkış tünelinde "hoş geldiniz" derken, hakemlere de başarılar diledi. İki takım oyuncuları ve teknik adamları da maç öncesi birbirlerine başarı dileklerinde bulundu.

Fenerbahçe cephesi

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Spor Toto Süper Lig'de galibiyetin bitime 4 maç kala şampiyonluğu getirecek olan Beşiktaş derbisinde, sahaya ideal 11'ini sürdü.

Kart cezaları nedeniyle geçen hafta lig maçında forma giyemeyen Emre Belözoğlu, Gökhan Gönül, Mehmet Topal ve Emenike, Beşiktaş mücadelesinde takımdaki yerini aldı.

Sakatlığı nedeniyle derbi öncesi haftanın önemli bölümünü tedavide ve takımdan ayrı çalışmayla geçiren Webo'nun yanı sıra, sakatlığı bulunan Egemen Korkmaz kadroda bulunmadılar. İki futbolcunun yanı sıra, Serdar Kesimal ile yabancı kontenjanına takılan Holmen ve Cristian da kadroya giremeyen isimler oldu.

- Kadlec derbide formayı kaptı

Fenerbahçe'de geçen haftanın başarılı ismi Kadlec, derbide teknik direktör Ersun Yanal'dan formayı kaptı.

Bekir İrtegün'ün kart cezası nedeniyle Kadıköy'deki Medical Park Antalyaspor maçında forma giyen, başarılı oyununa 2 gol sığdıran Çek futbolcu, Beşiktaş maçına da ilk 11'de başladı.

Kadlec'in 11'e girmesinin ardından, Bekir derbide yedekler arasında kaldı.

Sarı-lacivertlilerin yedekleri arasında Bekir'in yanı sıra, kaleci Mert Günok, Hasan Ali Kaldırım, Selçuk Şahin, Alper Potuk, Mehmet Topuz ve Salih Uçan yer aldı.

Fenerbahçeli futbolcular, maç için hareket etmeden önce kamp yaptıkları otelde toplantı yaptı.

Takım kaptan Emre Belözoğlu'nun bir konuşma yaptığı toplantıda futbolcuların, "Bu maçı başkanımız için kazanacağız" dedikleri ifade edildi.

Bu arada, maç kadrosunda bulunmayan oyuncular da takımlarının kamp yaptıkları otele gelerek arkadaşlarının yanlarında oldular.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, maç öncesinde yayıncı kuruluş Lig TV'ye yaptığı açıklamada, "Derbiler futbol bayramı olmalı. Maç, bizim iddiamızı ve Beşiktaş'ın iddiasını da ortaya koyarsak, ayrı bir keyif verecek. Futbolun kazanacağı güzel bir sonuç olacak. Matematiksel olarak şampiyonluğu garantilemek için maça çıkacağız. Rakibimize saygı duyuyoruz. Hak ettiğimiz sezonu burada sonuçlandırmak istiyoruz. Umarım her şey bizim istediğimiz gibi olur" şeklinde ifadeler kullandı.

Sarı-lacivertli futbolcu Alper Potuk ise hafta başından bu yana çok sıkı hazırlandıklarını belirterek, "Çok iyi bir sezon geçirdik. Bu sezonki şampiyonluğun Fenerbahçe tarihinde çok önemli olduğunu biliyoruz. Bu maçta da bir kat daha değerlendi. İnşallah burada şampiyonluğu kazanıp başkanımıza hediye ederiz" dedi.