CONIFA Euro 2017 North Cyprus'ta Şampiyon Padaniya

4-10 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen CONIFA Euro 2017 North Cyprus şampiyonasında, oldukça çekişmeli geçen karşılaşmalar sonrasında Padaniya takımı penaltılarla kupayı kaldıran takım oldu.

6 gün boyunca devam eden turnuva sonrasında Padaniya ekibi şampiyonluk ipini göğüslerken, KKTC Milli Takımı ikinci, Szekely Land ise turnuvayı 3'üncü tamamladı.

Final maçından detaylar

KKTC'de dört bölgede oynanan çekişmeli karşılaşmalar sonrasında yarı finali geçen Padaniya - KKTC takımı bu akşam karşı karşıya geldi.

Karşılaşmanın ilk yarısı Padaniya oyuncusu Ersid Pllumbaj'ın 25 dakikada attığı gol ile 1-0 tamamlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına hızlı başlayan milli takımımız, milli futbolcumuz Halil Turan'ın 52. dakikada attığı golle beraberliği buldu. Padaniya üzerinde baskı kuran milli takımımız, 64'üncü dakikada oyuncumuz Kenan Usanır'ın kırmızı kart görmesiyle etkisini yitirdi. 10 kişi olmasına rağmen baskılı futboluna devam eden takımımız, maçın son dakikasına kadar gol arayışını sürdürdü ancak başarılı olamadı.

Karşılaşmanın berabere tamamlanması nedeniyle seri penaltılara gidildi. Atılan penaltılarda 5-3'lük üstünlük sağlayan Padaniya takımı şampiyon oldu.

Milli takımımız ise turnuvayı 2. olarak tamamladı.

Ödüller sahiplerini buldu

Final maçı sonrası ise göz kamaştıran bir şampiyonluk seremonisine sahne oldu. Padaniyalı futbolcuların büyük sevinci ile taçlanan ödül seremonisinde, turnuvanın centilmenlik ödülü, gol kralı, en iyi kalecisi ve en iyi oyuncusu ödülleri de sahiplerini buldu.

Buna göre;

Maçın oyuncusu ise Padaniya takımından Gianluca Rolande oldu.

Turnuvanın centilmenlik ödülünü ise Padaniya aldı.

Turnuvanın gol kralı ise Sekelzyland takımından Barna Bajko oldu.

En iyi kaleci Padaniya Marco Murriero oldu.

Turnuvanın en iyi oyuncusu ise KKTC Milli Takımı'ndan Serhan Önet oldu.

3'üncülük Szekely Land'ın

Girne Mete Adanır Stadı'nda saat 18:00'de oynanan üçüncülük maçında Abhazya ile Szekely Land karşı karşıya geldi. Maç boyunca üstünlüğü elinden bırakmayan Szekely Land takımı, 3-1'lik skorla 3'üncülüğe ulaşan takım oldu.