Celtic 2-2 Fenerbahçe

45 bin İskoç taraftarın önünde oynanan karşılaşmaya kötü başlayan sarı lacivertliler, 28. dakikada Griffiths ve 32. dakikada Commons'un golleriyle 2-0 geriye düştü. 40. dakikada, sakatlanan Volkan Şen'in yerine oyuna giren Fernandao maçın kaderini değiştiren isim oldu. Brezilyalı yıldız, 43. ve 48. dakikalarda iki gol atarak Fenerbahçe'ye 1 puanı getirdi.

Sarı lacivertli takım ikinci devrede rakibine büyük üstünlük sağlamasına rağmen galibiyet golünü bulamadı. Fenerbahçe bu sonuçla gruptaki ilk puanını alırken, Celtic de puanını 2'ye yükseltti.

Stat: Celtic Park
Hakemler: Kenn Hansen, Lars Rix, David Vang Andersen (Danimarka)
Celtic: Gordon, Lustig, Boyata, Ambrose, Tierney (Dk. 82 Blackett), Brown, Bitton, Commons, Johansen (Dk. 82 Rogic), Forrest (Dk. 90 Armstrong), Griffiths
Fenerbahçe: Fabiano, Şener Özbayraklı, Kjaer, Alves, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Ozan Tufan (Dk. 46 Diego), Meireles (Dk. 78  Abdoulaye Ba), Volkan Şen (Dk. 40 Fernandao), Nani, Robin van Persie
Goller: Dk. 28 Griffiths, Dk. 32 Commons (Celtic), Dk. 43 ve 48 Fernandao (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 18 Meireles, Dk. 67 Alves, Dk. 89 Kjaer (Fenerbahçe), Dk. 57 Johansen, Dk. 64 Forrest, Dk. 74 Boyata (Celtic)

MAÇIN GOL POZİSYONLARI

28. dakikada Commons'un sağ kanattan kullandığı kornerde Lustig'in kafayla arka direğe indirdiği topu Griffiths tamamladı: 1-0.
32. dakikada Forrest'ın sol kanattan ortasında Commons altıpasın hemen dışından sol ayağıyla fileleri havalandırdı: 2-0.
43. dakikada Ambrose'nin kaleciye gönderdiği kafa pasında araya giren Fernandao, penaltı noktası üzerinden nefis bir plase vuruşu yaptı: 2-1.
48. dakikada Nani'nin sol kanattan kullandığı köşe atışına ön direkte yükselen Fernandao, mükemmel bir kafa şutuyla skoru eşitledi: 2-2.

PEREIRA'DAN BÜYÜK SÜRPRİZLER!

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Celtic maçının ilk 11'inde büyük sürprizler yaptı. Portekizli çalıştırıcı, kalede Volkan'ın yerine Fabiano'yu oynatırken, sol bekte Caner Erkin'in yerine Hasan Ali Kaldırım'ı ilk 11'e aldı. Ayrıca, Robin van Persie de ilk 11'de şans buldu. Uzun süren sakatlık döneminin ardından Beşiktaş derbisinin ikinci yarısında oyuna giren Diego da bu maçta yedek soyundu.

FERNANDAO: BERABERLİK HİÇ KOLAY DEĞİLDİ
Attığı 2 golle maçın kahramanı olan Fernandao, "Tüm takımı tebrik etmek gerekiyor. Hocamızın bize verdiği güven çok önemliydi. Bu şekilde geri döndük. Tüm takım kendini bu maça verdi. Zor deplasmandı ve beraberlik hiç kolay değildi. İyi bir takıma karşı oynadığımız maçta beraberliği yakalamak çok iyi oldu. Takımıma katkıda bulunabildiğim için çok mutluyum" dedi.

RAKİPLER FENER'E ÇALIŞTI!

KAPTANLIK PAZUBANDI MEHMET TOPAL'DA 

Fenerbahçe'de Mehmet Topal takım kaptanı olarak sahaya çıktı. Takımın kaptanı Volkan Demirel'in yedek soyunması ve Gökhan Gönül'ün ise kadroda yer almaması nedeniyle maçta Mehmet Topal kaptanlık pazubandını taktı.

DEILA: APTALCA BİR HATA YAPTIK

Celtic Teknik Direktörü Ronny Deila karşılaşma sonrası yapığı yorumda, "İlk yarıyı iyi oynadık. Elimizden geleni yaptık. Oyunun kontrolü elimizdeydi. İyi bir avantajımız vardı, bunu kaybettik. Aptalca bir hata yaptık ve golü yedik. Böyle olunca enerjiyi Fenerbahçe'ye verdik. İkinci yarıya da iyi başladılar ve golü buldular. Yine de 1 puan iyidir ama galip gelemediğimiz için üzgünüm" dedi.

BEŞİKTAŞ ATKISI AÇAN TÜRK TARAFTARA SARI LACİVERTLİLER TEPKİ GÖSTERDİ
Maçın başlamasına 20 dakika kala Fenerbahçe tribününde Beşiktaş atkısı açan bir taraftara Fenerbahçeli taraftarlar tepki gösterdi. Bunun üzerine güvenlik görevlileri siyah beyazlı taraftarı o bölgeden uzaklaştırdı.


İSKOÇLARI ŞAŞIRTAN GÖRÜNTÜ

Tribündeki Fenerbahçeli taraftarların büyük bölümü güvenlik güçlerimizin yanında olduklarını göstermek amacıyla başlarına komando beresi takarak karşılaşmayı izledi. Sarı lacivertli taraftarların bu görüntülerini ev sahibi İskoçlar şaşkınlıkla izledi.

VAN PERSIE'NİN ŞAŞKINLIĞI: BEN NEREDE OYNAYACAĞIM?

Fenerbahçe’de ilk devrenin sonlarında kaburgalarına aldığı darbe sonucu oyundan çıkan Volkan Şen’in yerine giren Fernandao, Hollandalı yıldız Van Persie’nin şaşkınlık yaşamasına neden oldu. Brezilyalı forvet yeni formasyonu Van Persie’ye söylemeyince, Hollandalı futbolcu kenara kadar geldi ve, "Ben nerede oynayacağım?" diye sordu. Bunun üzerine Pereira, Hollandalı yıldıza sol kanada geçmesini söyledi.


Celtic karşısında Fenerbahçe'yi yalnız bırakmayan bir Türk futbolsever, İskoç erkeklerinin giydiği 'kilt' adlı eteğiyle büyük ilgi gördü.

SİMON KJAER: ÇOK İYİ BİR TAKIM RUHU GÖSTERDİK

Simon Kjaer, Celtic maçında iyi bir takım ruhu gösterdiklerini söyledi. Danimarkalı futbolcu, "Son 2 maçta kendimizi zor durumlara düşürdüğümüzü biliyoruz. Ama çok iyi bir takım ruhu gösterdik ve iyi bir iş çıkardığımızı düşünüyorum. Her iki maçta da geri dönüş anlamında özellikle bu maçta, bu anlamda iyi bir performans ortaya koyduk. Hatalar yaptık evet ama hatalarımızdan ders almak zorundayız. Örnein duran top meselesi ve bunun gibi başka hatalarımız da oldu. Bu hatalarımızdan ders çıkarmalıyız. İyi şeyleri de almak mecburiyetindeyiz, örneğin bu akşam gösterdiğimiz takım ruhu gibi" dedi.

MEHMET TOPAL: GALİPTE GELEBİLİRDİK AMA OLMADI

Fenerbahçe kaptanı Mehmet Topal, 2-2'lik skoru şöyle değerlendirdi: 
"Açıkçası kazanmak için çıktık sahaya. İyi başladık. Takım halinde 15 dakika pozisyon vermedik. Duran toptan gol yedik. Şanssız bir pozisyondu ve kötü bir pozisyondan yedik golü. 2-0 dan 2-2 yakalamak önemliydi. Galipte gelebilirdik ama olmadı. Takım arkadaşlarımı kutluyorum. Rakiplerimiz de berabere kaldı. Yenemiyorsan yenilmeyeceksin. Artık bu maçı geride bırakıp hafta sonu oynayacağımız lig maçına konsantre olmalıyız."













.....