Kuzey Kıbrıs Elit Tavla Derneği Bursa'dan 5 Kupa ile Döndü 


Dünya Tavla Federasyonu (WBF) Türkiye Organizasyonu'nca Bursa'da yılda bir defa yapılan Bölge Tavla Şampiyonalarının 2017 aktivitesive WBF-Türkiye 2017 Ulusal Tavla Turu'nun ikinci etabı olan WBF-Türkiye IX. Bursa Bölge Tavla Şampiyonası, 18-19 Mart 2017 tarihlerinde yaklaşık 100 kişilik bir katılımla gerçekleşti. Türkiye'nin en iyi Modern Tavla oyuncularının mücadele ettiği bu turnuvada Kuzey Kıbrıs Elit Tavla Derneği 4 oyuncusu ile bu turnuvaya iştirak etti ve 9 ayrı kategoride gerçekleşen bu turnuvada toplam 5 kupa ile adamıza döndü.

Bu turnuvada Kuzey Kıbrıs Elit Tavla Derneği oyuncularından Necmettin Saltkaya 3 kupa kazanarak turnuvada yıldızlaştı ayrıca Hasan Macit Köroğlu ve Niyazi Ünlütürk'de 1'er kupa alarak turnuvayı başarı ile tamamladılar. Geleneksel kategoride Necmettin Saltkaya Şampiyon olurken Niyazi Ünlütürk ise Dördüncü olarak turnuvadaki tek kupasını aldı. Danışman Çiftler kategorisinde, Kuzey Kıbrıs Elit Tavla Derneğinin takımları büyük başarı elde ederek Yarı Finale çıktılar ve Yarı Finalde eşleşerek birbirlerine rakip oldular, bu maç sonucunda Necmettin Saltkaya-Hasan Macit Köroğlu ikilisi, Niyazi Ünlütürk-Mehmet Çakara ikilisini 7-6 mağlup ederek finale kaldılar fakat final maçını kaybederek Danışman Çiftler

Kategorisinde ikinci oldular. 1-Puan kategorisinde ise yine Necmettin Saltkaya final oynamasına rağmen ikinci olup turnuvadaki üçüncü kupasını kazanarak turnuvanın en fazla kupasını kazanan oyuncu oldu.

WBF-TÜRKİYE IX. BURSA TAVLA ŞAMPİYONASI SONUÇLARI

ANA AKTİVİTE ( MODERN TAVLA )

Şampiyon : Babür EREN - İSTANBUL

İkinci : Seda KOÇ - İSTANBUL

Üçüncü : Güral BULUT - KOCAELİ

Dördüncü : Burak ÇULHACI - İSTANBUL

ANA AKTİVİTE ( GELENEKSEL TAVLA )

Şampiyon : Necmettin SALTKAYA - KKTC

İkinci : Sabri BÜYÜKSOY - İSTANBUL

Üçüncü : Mustafa AYDIN - KOCAELİ

Dördüncü : Niyazi ÜNLÜTÜRK - KKTC

DANIŞMAN ÇİFTLER

Şampiyon : Gültekin UYGUR/Orhan BİTLİSLİ - İSTANBUL/İSTANBUL

İkinci : Necmettin SALTKAYA/Hasan M. Köroğlu - KKTC/KKTC

Yarı Finalist : Niyazi ÜNLÜTÜRK/Mehmet ÇAKARA - KKTC/KKTC

1-PUAN

Şampiyon : Zafer ÖNDER - ANKARA

İkinci : Necmettin SALTKAYA - KKTC