Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin UEFA Rakipleri Belli Oldu
Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi gruplarını belirleyecek kura çekimi bugün Fransa'nın Monaco şehrinde yapıldı


Kura çekimine 3. torbadan katılan Fenerbahçe A Grubu'ndan Ajax, Celtic ve Molde ile eşleşti. 2. Torbadan kura çekimine katılan Beşiktaş ise H Grubu'nda Sporting Lizbon, Lokomotiv Moskova ve Arnavutluk ekibi Skenderbeu ile eşleşti.
SOSYAL MEDYAYI SALLAYAN TAHMİN
Kura çekimi sonrası sosyal medyada Fenerbahçe'nin olası rakipleriyle ilgili tahmin yürüten bir kişi yaklaşık 13 saat önce Fenerbahçe'nin rakiplerini bildi.
Kendisini Robin van Burkie olarak tanıtan ve @LavukTargaryen Twitter kullanıcı adını kullanan bir genç bir anda sosyal medyanın gündemine oturdu.
İşte Robin van Burkie takma isimli o gencin inanılmaz tahmini:



İŞTE KURA ÇEKİMİ SONRASI OLUŞAN GRUPLAR



A GRUBU
Ajax
Celtic
FENERBAHÇE
Molde

B GRUBU
Rubin Kazan
Liverpool
Bordeaux
FC Sion

C GRUBU
Borussia Dortmund
PAOK
Crasnodar
Gebele

D GRUBU
Napoli
Club Brugge
Midtjylland

E GRUBU
Villareal
Viktoria Plzen
Rapid Wien
Dinamo Minsk

F GRUBU
Olympique Marsilya
Braga
Slovan Liberec
Groningen

G GRUBU
Dnipro
Lazio
Rosenborg
Saint-Etienne

H GRUBU
Sporting Lizbon
BEŞİKTAŞ
Lokomotiv Moskova
Skenderbeu

I GRUBU
Basel
Fiorentine
Poznan
Belenenses

J GRUBU
Tottenham
Mocaco
Karabağ
Anderlecht

K GRUBU
Schalke 04
Apoel
Sparta Prag
Asteras

L GRUBU
Athletic Bilbao
AZ
Augsburg
Partizan

UEFA Avrupa Ligi gruplarına doğrudan katılan 16, play-off turunu geçen 22 ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nden elenen 10 olmak üzere 48 takımın yer alacağı kura çekiminde torbalar şöyleydi:

1. Torba:
Schalke 04, Borussia Dortmund (Almanya), Basel (İsviçre), Napoli (İtalya), Tottenham (İngiltere), Ajax (Hollanda), Villarreal, Athletic Bilbao (İspanya), Rubin Kazan (Rusya), Sporting Lizbon (Portekiz), Olympique Marsilya (Fransa), Dnipro (Ukrayna)

2. Torba:
Braga (Portekiz), Fiorentina, Lazio (İtalya), Anderlecht, Club Brugge (Belçika), Liverpool (İngiltere), AZ Alkmaar (Hollanda), Viktoria Plzen (Çek Cumhuriyeti), PAOK (Yunanistan), Celtic (İskoçya), BEŞİKTAŞ (TÜRKİYE), Apoel (Kıbrıs Rum Kesimi)

3. Torba:
Monaco, Bordeaux, Saint-Etienne (Fransa), Sparta Prag, FENERBAHÇE (TÜRKİYE), Slovan Liberec (Çek Cumhuriyeti), Legia, Lech (Polonya), Lokomotiv Moskova, Krasnodar (Rusya), Augsburg (Almanya), Rapid Wien (Avusturya)

4. Torba:
Partizan (Sırbistan), Asteras (Yunanistan), Belenenses (Portekiz), Rosenborg, Molde (Norveç), Karabağ, Gebele (Azerbaycan), Dinamo Minsk (Belarus), Midtjylland (Danimarka), Groningen (Hollanda), Sion (İsviçre), Skenderbeu (Arnavutluk)