Beşiktaş, Real Madrid'i Bile Geçti

Hayatın genelinde zorluklar, direnci de beraberinde getirir mi? Getirir... Olanaklar zorlaştıkça, insanlar ‘ekstra enerjilerini’ devreye sokuyor, zorluklarla daha iyi mücadele edebilir hale geliyor. Tıpkı Beşiktaş gibi... İnönü Stadı’nın yıkılması nedeniyle 2 sezondan bu yana ‘göçebe kuşlar’ misali ‘evsiz’ kalan Siyah-Beyazlılar, bu krize çözüm olarak ‘deplasman performansını’ geliştirdi. Bu öyle bir gelişim ki, Beşiktaş’ı Avrupa’nın 5 büyük ligiyle kıyaslandığında ‘1 numaraya’ çıkaracak türden... Evet, Süleyman Seba Sezonu’ndaki ilk 9 deplasman maçında 8 galibiyet alan Siyah-Beyazlılar, dış sahada maç başına 2.66’lık puan ortalamasıyla İngiltere, İspanya, Almanya, Fransa ve İtalya liglerinde yer alan tüm takımları solladı. 9 maçta yalnızca Kayseri Erciyes’e yenilen Beşiktaş’ın yayına yaklaşan bile olmadı.

İKİNCİLİK REAL MADRİD'İN

5 büyük lig göz önüne alındığında Kartal’ın ardından en iyi deplasman performansı Real Madrid’e ait... Beyaz Şimşekler, 11 dış saha maçında 9 galibiyet elde ederken, sadece 2 kez kaybetti. Real’in deplasmanda maç başına puan ortalaması 2.45 oldu. İtalya’da 10 deplasmanda 7 galibiyet, 2 beraberlik, 1 yenilgiyle 23 puan toplayan Juventus, 2.30’luk ortalamayla bu alanda 3. sırada yer alırken, Bayern Münih de Almanya’nın en iyisi olarak öne çıktı. Pep Guardiola’nın öğrencileri, 8 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik alarak 18 puan topladı ve maç başına 2.25’lik puan ortalaması yakaladı. Sıralamada Manchester City, 11 maçta 24 puan ve 2.18’lik ortalamayla 5. basamakta yer aldı.

TEK RAKİBİ KİEV

Peki ya Avrupa haritasının tümüne bakıldığında durum ne? Burada da ‘en iyilerden biri’ konumunda Beşiktaş... Tek bir farkla... İlk listenin zirvesinde yer alan Slaven Bilic’in ekibi, burada 2. sıraya geriliyor. Kartal’ı geçen tek takım ise Dinamo Kiev... Ukrayna Ligi’nde oynadığı 7 dış saha maçının 6’sını kazanan Kiev, topladığı 19 puan ve 2.71’lik ortalamayla Avrupa’nın en iyi deplasman takımı... Beşiktaş’ın hemen ensesinde ise Steaua Bükreş var. Rumen ekibi, 8 maçta 7 galibiyet, 1 yenilgi ile 21 puan topladı ve 2.62’lik ortalamasıyla Avrupa’nın 3 numarası oldu. Avrupa’nın tümüne bakıldığında Galatasaray da en iyi 15. deplasman takımı olarak sıralamaya girdi. 9 maçta 6 galibiyet, 1 beraberlikle 19 puan toplayan Cimbom’un dış sahada maç başına puan ortalaması 2.11 olarak ortaya çıktı.