Basketbolda KTSYD Kupası Tamamlandı

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği (KTSYD) ile Basketbol Federasyonu işbirliğinde düzenlenen KTSYD Kupası’nda şampiyon Mapfree oldu. Elde edilecek gelirin Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’na tekerlekli sandalye alımı için bağışlanacak olan kupanın finalinde Koopspor ile Mapfree karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın başında seremonik hava atışını KKTCELL takımından Ömer Bulduk yaptı. Atatürk Spor Salonu’nda çekişmeli geçen final karşılaşması sonunda gülen taraf 96-85’lik skorla Mapfree oldu.



Karşılaşmanın en skorer oyuncusu 38 sayı ile Mapfree’den Angelo Warner olurken, aynı takımdan Kercem İnancı 27 sayı ile skora katkı yaptı. Koopspor’un en skorer oyuncusu ise 21 sayı ile Doğukan Demirman oldu.

Ödül töreni

Karşılaşmanın ardından düzenlenen ödül töreninde hakemlere madalyalarını Basketbol Federasyonu Başkanı Ertuğ Nasıroğlu verdi. İkinci Koopspor’a madalyaları ve plaketini Spor Dairesi Müdür Muavini Mustafa Sütçü takdim ederken, turnuvanın birincisi Mapfree madalyalarını ve kupasını KTSYD Başkanı Bülent Kılıçoğlu’ndan aldı.