EMİNE BİRİNCİ, HÜSEYİN ÜÇÜNCÜ:

Türkiye şampiyonasının iki olimpik yarışından ilki olan Taşucu olimpik triatlonuna CYXP TRAVEL ile Istanbul Handling’in ulaşım desteği ve kendi imkanlarıyla giden Ares Spor Kulübü sporcularından Emine Uluçay yaş grubunda ve genel kılasmanda birinci gelerek büyük başarıya imza atmış oldu. Hüseyin Arhan ise kendi yaş grubunda üçüncü oldu.

Ares Spor Kulübü sporcuları başarılarına bir yenisini daha ekledi. 

Yüzme, bisiklet, atletizm yarışlarının ardından triatlonda da kısa sürede önemli başarılara imza atan Ares sporcuları Türkiye Triatlon Şampiyonası’nda da kürsüye çıktılar.Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından düzenlenen ve sezonun iki olimpik yarışından ilki olan Taşucu Triatlonu’na ulaşımı CYXP TRAVEL ile Istanbul Handling’in desteği ve kendi imkanları ile giden Ares Spor Kulübü sporcuları Emine Uluçay ve Hüseyin Arhan birincilik ve üçüncülük elde ederek ülkemizi en iyi şekilde temsil ederken, bir diğer sporcumuz Kemal Elektrikçi ise geçirdiği talihsiz kaza sonucu yarış dışı kalmak zorunda kaldı.

Taşucu triatlonunda 1.5 kilometre yüzme, 40 kilometre bisiklet ve 10 kilometre koşu mesafelerinden oluşan olimpik mesafede yarışan 100’e yakın sporcu, aşırı rüzgar ve dalgalı denize karşı mücadele etti.

Emine Uluçay Türkiye birincisi

Yaş gruplarında gerçekleşen Taşucu triatlonunda 19+bayanlar kategorisinde yarışan Ares sporcusu Emine Uluçay 02:40:29’luk derece ile birinci gelerek şampiyonaya 9 bin puan ile başlamış oldu. Ayrıca sporcumuz Emine Uluçay genel klasmanda da birinci gelerek bizleri gururlandırmıştır.

Emine’nin ardından finişe ulaşan bayan sporcu ise 02:42:35’lik derece ile ikinciliği elde ederken, üçüncü gelen sporcunun derecesi 02:45:47 oldu.

Başkan Yoran’dan tebrik ve geçmiş olsun

Taşucu triatlonu öncesi sporcularına başarılar dileyerek onlara güvendiğini söyleyen Ares Spor Kulübü Başkanı Osman Yoran yarış sonrası açıklamasında da sporcuları kutladı ve sevinçleri kadar Kemal’ın kazasından dolayı hüzünleri olduğunu da vurguladı.

Kendi yaş grubunda birinci gelen Emine Uluçay ve Hüseyin Arhan’ı tebrik eden Yoran, “bu bir ekip işiydi. Ares Spor Kulübü olarak elimizden gelen imkanlar ile sporcuların performans sergilemesi için uğraşıyoruz. Taşucu tiratlonuna gitmemiz için ulaşım yönünden bize destek veren CYXP TRAVEL ile Istanbul Handling’e sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Sporcularımız sadece Ares’i değil ayni zamanda ülkemizi de Türkiye şampiyonasında temsil etmiştirler. Taşucunda yarışan bir başka sporcumuz Kemal Elektrikçi’nin geçirdiği kazadan dolayı çok üzüldük. Kendi yaş grubunda önce giden ve yarışı da birinci bitirmesi hedeflenen Kemal talihsiz bir şekilde yarış dışı kalmıştır. Turist bir vatandaş trafiğe kapalı bisiklet parkuruna ani çıkış yaparak Kemal’e çarptı ve bisiklet kullanılmaz hale geldi, Kemal ise çok şaslı bir şekilde kazayı hafif yaralanma ile atlattı. Kemal’a geçmiş olsun derken, tüm Ares’lilere ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim.”

Hüseyin Arhan’dan üçüncülük

Ares’in bir diğer başarılı sporcusu Hüseyin Arhan ise Taşucu’nda üçüncü geldi. 30+ erkekler kategorisinde yarışan Hüseyin Arhan 02:26:09’luk derece ile kürsüye çıkmayı başardı ve şampiyonanın 8693 puanını ele geçirdi.

Hüseyin Arhan Taşucu Triatlonu genel klasmanını ise beşinci sırada tamamladı.


KEMAL’A ARABA ÇARPTI:

Taşucu’ndaki yarışta kendi yaş grubunda önde giden Kemal Elektrikçi ise, turist bir vatandaşın araba ile trafiğe kapalı parkura ani çıkarak bisiklet parkurunda Kemal’a çarpması sonucu Kemal yarış dışı kalırken, bisikleti kullanılamaz hale geldi. Pazar akşamı adaya dönen sporcuları uçak alanında takım arkadaşları ve yöneticiler karşıladı



Kaynak: Halkın Sesi Gazetesi