Ali Aytaç’ta şampiyon değişmedi


KTSYD’nin organize ettiği 2. Ali Aytaç Tavla Turnuvası’nda şampiyon geçtiğimiz yıl olduğu gibi Mehmet Ünalmış oldu


Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği’nin (KTSYD) geleneksel olarak organize ettiği Ali Aytaç Tavla Turnuvası tamamlandı. Bu yıl ikincisi düzenlenen turnuvada şampiyon, geçen yıl olduğu gibi Mehmet Ünalmış oldu.

Finalde Alkan Baykent’i mağlup eden Ünalmış, geçtiğimiz yıl yaşadığı şampiyonluğun ardından unvanını korudu. KTSYD Merkezi’nde düzenlenen turnuvaya 30 spor yazarı başvuru yaparken, çekilen kura sonucu oyuncular eşleşti. İki gün süren turnuvada çeyrek final, yarı final ve final maçları perşembe günü oynandı.

İlk turda Mustafa Evliya’yı eleyen şampiyon Mehmet Ünalmış, ikinci turda Olgun Bıçak’ı, çeyrek finalde de Okan Karademir’i eledi. Yarı finalde Songuç Kürşad ile eşleşen Ünalmış, rakibini mağlup ederek finale yükseldi ve finalde de Alkan Baykent’i mağlup ederek şampiyon olmayı başardı.

 
Kılıçoğlu: “Bu organizasyonlar derneğin birlik ve bütünlüğü için önemli”


Turnuva sonunda ödül töreninde Mehmet Ünalmış’a şampiyonluk kupasını merhum Ali Aytaç’ın oğlu Hüseyin Aytaç ve KTSYD Başkanı Bülent Kılıçoğlu verdi. Ödül töreninde konuşan Bülent Kılıçoğlu, 2. Ali Aytaç Tavla Turnuvası’nın çok keyifli geçtiğini belirterek, “İki gün boyunca hem oynayanlar hem de izleyenler büyük keyif aldı. Her şeyden önemlisi merhum Ali Aytaç’ı bu turnuva vesilesiyle anmak oldu.

Ben katılan, katkı koyan ve yanımızda olan herkese çok teşekkür ederim.” dedi. Kılıçoğlu, bu tür organizasyonların derneğin birlik ve bütünlüğü için önemine vurgu yaparak, bundan böyle sosyal aktivitelerin daha aktif bir şekilde süreceğini ve dernek üyelerinin bu etkinlikler vesilesiyle spor sezonunun yorgunluğunu atacağına inandığını söyledi.