ZORLU TÖRE'DEN HÜKÜMETLE İLGİLİ SERT CEVAP

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Kıbrıs Manşette yayınlanan muhtemel UBP'li bakanlar haberinde ismi geçen UBP Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre çok ilginç açıklamalarda bulundu. Töre CTP-BG ile Hükümet kuurlmasına şiddetle karşı olduğunu belirttiği açıklamasında bu konuda yalnız olmadığını , enaz 8-10 milletvekilinin daha koalisyona karşı olduğunu açıkladı.

CTP-BG İLE KURULACAK HÜKÜMETTE GÖREV KABUL ETMEM MÜMKÜN DEĞİL

Zorlu Töre Kıbrıs Manşete yaptığı açıklamanın devamında CTP-BG ile taban tabana zıt görüşlerinden dolayı hükümet kurulmasına karşı olduğunu , Tek Devlet , Tek Egemenlik tezine UBP tabanının karşı olduğunu , bu mutabakatla kurulması muhtemel bir Hükümete karşı olduklarını , bu bağlamda enaz 8-10 milletvekilinin karşı duruş sergilediğini söyledi.

HİÇBİR MAKAM DEVLETTEN VE EGEMENLİKTEN DAHA ÖNEMLİ DEĞİLDİR

Kıbrıs Manşete yaptığı açıklamada Zorlu Töre makamların gelip geçici olduğunu , oysa ideallerin , devletin ve egemenliğin esas olduğunun altını çizdi. Buakşam toplanacak UBP Parti Meclisinde koalisyona girip girilmeyeceğinin tartışılacağını , kendisinin tavrının da bu şartlarla koalisyona girilmemesi yönünde olduğunu belirten Zorlu Töre hiçbir makamın Devletten ve egemenlikten daha önemli olmadığını söyledi.