Ziyaret KKTC’nin Geleceği İçin Mesaj
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretiyle ilgili ‘Kıbrıs sorunun yakın bilen bir Cumhurbaşkanı var. Huzurluyuz’ dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Barış gününün kutlandığı bugün Kıbrıs’a çıkarma yapacak. Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanı olarak Kıbrıs’a yapacağı ilk ziyarette, Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik önemli mesajlar vermesi bekleniyor. Erdoğan’ın ziyaretini Milliyet’e, “Tarihi bir gün yaşayacağız” diye değerlendiren KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “Sayın Erdoğan’ın Türk halkının seçtiği bir Cumhurbaşkanı olarak ülkemize gelmesi Kıbrıslı Türklerin ve KKTC’nin geleceği açısından önemli mesajlar içermektedir” dedi.
‘Çözüm iyi niyetle olur’
Eroğlu, “Anlaşmadan yana olan Türkiye Cumhuriyeti devleti en üst düzeyde Kıbrıslı Türklerinin yanındadır. Kıbrıslı Rumlara mahkûm olmadığımızın, olmayacağımızın bir göstergesidir bu ziyaret” diye konuştu.
Halkın seçtiği Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti ile dünyaya da önemli mesajların verileceğine işaret eden Eroğlu şöyle devam etti:
“Sayın Erdoğan halk oyu ile seçilmiştir. Bu çok önemlidir. Bu ziyaret ile birlikte, Türkiye halkının her zaman Kıbrıslı Türklerin yanında olacağı vurgulanacaktır. Kıbrıs’ta anlaşma isteyen Kıbrıslı Türklerin haklarının gasp edilemeyeceği vurgulanacaktır”.
Türkiye’de Kıbrıs sorununu yakından bilen bir Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın olduğuna işaret eden KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu da Kıbrıs sorununu yakından bilmektedir. Rumların hayallerini düşüncelerini iyi biliyorlar. KKTC’nin geleceğini iyi gören liderler. O nedenle bizler huzurluyuz, mutluyuz” dedi.
Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis’in Edoğan’a kutlama mektubu gönderdiğine de atıf yapan Eroğlu, ‘Anastasiadis’in kendi halkının çıkarları için mücadele ettiğini, Kıbrıslı Türkleri 1974 öncesine götüren bir anlaşma peşinde olduğunu’ söyledi ve “Bu asla olmayacaktır. Rumlar masaya iyi niyetle oturursa çözüm olur” dedi. Anastasiadis, Erdoğan’a gönderdiği mektupta, Kıbrıs’ta çözüm için Türkiye’nin rolüne işaret etmişti.