YENİ İTHAL PARTİ KURULUYOR
Siyasi partiler demokrasilerin olmazsa olmazıdır.Siyasi partiler demokrasilerin zenginliğidir. Bu iki cümlenin altına sanırım herkes imza atar. Siyasi partiler kurulurken, gücünü ve desteğini kendi ülkesinden ve halkından almalı.Bir başka değişle partilerin siyasi ömürleri, kendi halkı tarafından verilen desteğe göre devamlılık arz eder.
KKTC'de son günlerde kurulmaya çalışılan Ulusal Adalet Partisi tamamen desteğini dıştan aramayı benimsemiş bir oluşum. Kısa adı UAP olan yeni parti Türkiye'de temaslara başlamış ve temaslarını da kuruluş istişareleri olarak nitelemektedir.
Geçmişte G.Mağusa TDP vekil adayı olmuş bir zat yurt dışında parti kurma çalışmalarını başlatarak bir yerlerden alacağı destekle hedefine ulaşacağını iddia etmektedir. Fatma Gür Solmaz isimli vatandaş Ankara'da AK Parti ile temasa geçerek icazetini alıp, siyasi hayatımıza uzaktan komutalı bir parti kazandırma çalışmaları içerisindedir.
Ülkede siyasi partilerin kurulmasına karşı olmadığımızı yazının girişinde belirtmiştik. Ama icazete dayalı kukla bir oluşumu kesinlikle onaylamadığımızı özellikle belirtmekte fayda vardır.
İnancımız odur ki; icazet ve ısmarlama ile kurulan siyasi oluşumlar ancak toplumu bölmeye ve cepheleşmeye hizmet etmektedir. Unutulmaması gereken bir diğer konu ise yakın geçmişimizde benzer şekil ve amaçlarla kurulan siyasi partiler birer tabela partisi olmaktan öteye gidememişler ve siyasi tarihimizden silinip yok olmuşlardır.
Toplum içerisinde benimsenmeyen, ısmarlama kurdurulan bu tür partilerin, din tacirliği temellerine göre KKTC'de hayat bulma şansları sıfıra yakındır.
Yazımızı "Taşıma su ile değirmen dönmez" ata sözümüzle bitirirken rant hayalleri ile yanıp tutuşanları aklı-selime davet ediyoruz.
KIBRIS MANŞET
ÖZEL