YDH'NİN SİYASİ OLUŞUMU DAHA BAŞLAMADAN BİTMİŞTİR 

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Siyasi partiye dönüşeceği yönünde karar alan Yeni Doğuş Hareketi ile ilgili sosyal medyada ciddi tartışmalar yaşanıyor. YDH Sözcüsü Prof. Dr. Erhan Arıklı'nın sosyal paylaşım platformu facebooktaki kişisel sayfasında yeralan yorum tartışmalarında hareketin siyasallaşmasına destek verenler yanında, oluşumun gereksiz olduğunu belirtenler de mevcutken, oluşumun daha başlamadan bitmiş olduğunu iddia edenler de bulunmaktadır.



KAMUOYUNA MESAJ VERİLECEĞİNİ BİLSEYDİM KAREYE GİRMEZDİM

Tanınmış işadamı ve siyasetçi Ramazan Gündoğdu ise davetli olduğu toplantıda ısrarlı talep üzerine bir konuşma yaptığını, HATIRA fotoğrafı çekilmesi ısrarı üzerine de girdiği fotoğraf karesinin kamuoyuna mesaj olarak verileceğini bilseydi fotoğraf karesine girmeyeceğini sitemli bir şekilde duyurması ise olayın bir başka boyutunu oluşturmaktadır.




ARIKLI VATANSEVER TÜRK MİLLİYETÇİSİDİR

Harekete destek veren Mustafa Çelik ise, Erhan Arıklı'nın kendisini ispatlamış vatansever bir Türk Milliyetçisi ve bilim adamı olduğunu, ülkesinin sorunlarını bilen ve birilerinin maşası olmayacak bir insan olarak sorunlara çözüm üreteceğine olan inancını belirterek hayırlı olmasını diledi.

SATANLAR VE SATILANLAR VAROLDUKÇA......

Ülkemizin tanınmış siyasi simalarından Mahmut Kuş'un yazdıkları ise oldukça düşündürücü !!! işte yorumsuz olarak Mahmut kuş'un duyguları ve yorumu :  

Satanlar ve Satılanlar Var Oldukca Ülkemde , Ha Yeni Partiler Kurulmuş Ha Partiler Arasında Kişisel Menfaatler İcin Kitleler Satılmıştır . Mühim Olan Bu Meşakatli Siyaset Yoluna Cıktığınız İnsanların Gecmişinde Kitlesini , Dava Arkadaşlarını , Meslekdaşlarını Partisini , Ülkesini ve Milletini Cibiliyetinde Satma Alışkanlığı Olmıyan Kişilerle Yola Cıkılırsa Belli Bir Mesafe Alınır ve Başarı Kazanılır . Kimse Sözlerimi Yanlış Yorumlamasın Lütfen . Bu Sözlerim Kimseyi Hedef Alınarak Sarfedilen Cümleler Değildir . Bir Dost Nasihati Diye Değerlendirirseniz Sevinirim . KKTC. Siyasetini Kendimce İyi Bilen ve Yaşayan Biri Olarak Genel Bir Yorumumdur . Bu Vesile İle , Yeni Cıktığınız Bu Kutsal ve Meşakatli Yolunuz Hayırlı Uğurlu Olsun . Allah , Yar ve Yardımcınız Olsun Arkadaşlar .





DOĞUM YERİ YÜZÜNDEN MECLİSE GİREMEYENLER HUZURSUZDUR
KKTC Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarından Ali Yenen isimli vatandaş ise sırf doğum yeri yüzünden meclise giremeyen, hep oy vermek istemeyen bir kesimin olduğunu, sırf doğum yeri yüzünden bunların Kıbrıslı Kardeşlerinden oy alıp meclise giremediği için huzursuz olduğunu belirttiği yorumu ise şu şekildedir : "
KKTC'de bir temsiliyet sorunu vardir... bunu buyuk cogunluk kabul ediyor... hep oy veren olarak kalmak istemeyen bir kesim var ve yerli kıbrıslı kardeslerimizden sırf dogum yeri yuzunden oy alamayan, meclise giremeyen, icinden ciktigi topluma yeterince hizmet edemeyen insanlar huzursuzdur... bu insanlar bu adaya sadece oy vermek icin gelmediler... bu topraklari burdaki kardesleriyle vatan yapmak icin geldiler... hayatin her asamasinda olmak istiyorlar ve bu da siyasallasmadan geciyorsa yapilacak olan, yurunecek yol bellidir..."

KARZAOĞLU : KİMSE BENİ VE BULUNDUĞUM KESİMİ KULLANARAK RANT SAĞLAMASIN
Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu ise çürük elmaların bulunduğu ekipteki diğer sağlam elmaların da alıcı bulamayacağını belirttiği yorumda şunları belirtti :"  
Bu cemaat icinde kendi koylusu ve hemserisinin burokrat olmasini elestiren ve sonradan birlik beraberlikten bahsedilmesi benim icin cinali hikayesidir. Erhan hocam harcayacagin emege aciyorum. Ekipte curuk elma oldugu zaman diger elmalara da alici bulunmaz. Pazar ekonomisini iyi okumak gerek .... kimse beni ve benim memsubu oldugum kesimi kullanarak rant saglamasin.... kendi kaaabilyeti ne ise onu ortaya koysun... yoksa birlerinin postasi mi yoksa ....."





TC'NİN KKTC'DE UYGULADIĞI STRATEJİDİR

Aslen Malatya doğumlu olup Alsancak'ta ikamet eden Yıldız Teknik Üniversitesi mezunu Hüseyin Erdemsiz ise TC Kökenli KKTC'liler diye nitelendirdiği kendilerinin siyasal hayatın içinde yeralamayışlarıyla ilgili çok ciddi iddialarada bulundu. Siyasette yeterince yeralamayışlarını TC'nin burada uyguladığı stratejiler dolayısıyla olduğunu belirten Erdemsiz, Türkiyelilerin partisi adı altında yola çıkmanın devletimize ve halkımıza faydadan çok zarar verir dedi . İşte  o yorumun yorumsuz şekli : 
Arkadaşlar bir çok defa TC kökenli KKTC li bizlerin neden siyasal hayatın içinde yer alamadığımız konusunda yorumlarda bulundum.Dünyaya verilen mesajı iyi okumakta fayda olacağını düşünüyorum.Kıbrısın kuzeyinde kurulan bir devlet var onu yönetenler ise Kıbrıslı Türklerdir.Bunun böyle olmasını isteyen kim ? 
Neden bu güne kadar vekil müdür müsteşar vs olmadı.Olduysada sınırlı sayıda.Elbette bir açıklaması var.Bunların temelinde TC nin KKTC deki uygulamış olduğu stratejidir.Eğer müdahale etmemiş olsa TC kökenli vatandaşlar bugün adayı yönetiyor olmazmıydı.O kadar cahilmiydi benim Anavatan'dan gelen kardeşlerim.Aksine öyle cevherler vardıki pasifize edildiler.Tüm mesele TC nin buradaki konumuna zarar gelmemesi içindi.Yeni kurulacak olan parti ismi ne olursa olsun tüm adayı kısacası renk dil din ırk ayrımı gözetmeden siyasal hayatta olursa var olan diğer partilerin düştüğü hatalardan ders alarak yola çıkarsa başarılı olur.Türkiyelilerin partisi adı altında yola çıkmak devletimize halkımıza faydadan çok zarar verir.Saygılarımla.



BU TOPLUM HIRSIZLARI ÇOK İYİ TANIR 

Karadeniz Kültür Derneği başkanlığı da yapmış olan ve şuanda Yeni Doğuş Hareketi Genel koordinatörü olarak seçilen Turan Büyükyılmaz'ın Cemil Karzaoğlu'nun yorumuna verdiği yanıt ise çok dikkat çekici ve oldukça iddialı. Yorumunda kimi kastettiği net olarak anlaşılmayan Turan Büyükyılmaz'ın Hırsız olarak kimi kastettiği merak konusu oldu. İşte o yorum :
" Hırsızlar kendilerini temizlemek için çok daha takla atacaklar.bu toplum bu hırsızları çok iyi tanır."









OLUŞUM DAHA BAŞLAMADAN BİTMİŞTİR

Aslen Çaykara Trabzon doğumlu olup Kaplıca'da yaşamını sürdüren Mehmet Dursun ise oluşumun daha doğmadan bitmiş olduğunu iddia ediyor. İşte Mehmet Dursun'un konuyla ilgili yorumu : 
Benim için herkes kıymetlidir . Ben insanlarla kavga etmem ! fikirleriyle fikirlerim üzerinden kavga ederim ! Ve sosyal medya da paylaşılmış olan ve benim ilgi alanima giren her ne varsa fikrimi beyan ederim . Ve bu oluşum daha başlamadan BİTMİŞTİR ... VESSELÂM













.