31 EKİM 2015 TARİHİNDE YAPILACAK KURULTAYDA 7. ADAY

 Kıbrıs Manşet Özel Haber

31 ekim 2015 tarihinde yapılacak kurultayda 7. Aday da belli oldu. Bu tempoyla adayların çift rakamlı sayılara ulaşacağından endişe ediliyor. Kıbrıs Manşet’e ulaşan UBP içerisindeki kaynaklar adaylıkların dmeokrasinin güzelliği olmasına rağmen bu kadar çok adayın çokluğunun Ulusal Birlik Partisine zarar vereceğinden endişe ettiklerini belirttiler.

 

CEYDA : TEPKİ İÇİN ADAY OLDUM

Ulusal Birlik Partisinin önde gelen isimlerinden olan ve Milliyetçi görüşleriyle tanınan Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği eski  genel sekreteri Oğuz Ceyda da tepki amaçlı aday olduğunu açıklayanlardan oldu. Ulusal Birlik Partisinin Konfederasyon tezinden hızla uzaklaştığını , giderek teslimiyetçi federasyon tezine kaydığını belirten Ceyda, bu sebeblerden dolayı tepki olarak aday olduğunu açıkladı.

Müzakere sürecinde izlenen politikaların UBP tezleriyle taban tabana zıt olduğunu , Ulusal Birlik Partisinin 2008 yılındaki kurultayında Konfederasyon kararı aldığını, dolayısıyla UBP kararlarına ters düşen yeni adımları benimsemelerinin mümkün olmadığını belirten Ceyda, 11 Şubat tarihli ortak metin belgesinin de UBP’nin görüşlerine aykırı olduğunu açıkladı.

 

EROĞLU’NA MESAJ YOLLADI

Adaylığının kimseyle alakalı olmadığını, Eroğlu ile 6 yıldır görüşmediğini belirten Ceyda,   hem ülkemiz, hem de partimiz kritik bir süreçten geçiyor. Sayın Derviş Eroğlu UBP’yi seviyor ve parçalanmasını istemiyorsa, kurultaya hiç müdahale etmesin ve taraf tutmasın. Tüm adayların demokratik ortam içinde yarışması doğru olandır.”