Kıbrıs Manşet'in özel haberinin ardından özellikle Girne bölgesinde ki sağ seçmen ve UBP tabanında rahatsızlık yaratacak Nidai Güngördü'nün CTP-UBP ortak adayı olduğu ve eğer kazanırsa CTP-BG'ye katılacağı iddiası gündeme bomba gibi düşerken cevapsız kalan sorular özellikle sağ seçmenin kafasını karıştırmaya devam ediyor.

Nidai Güngördü, UBP ve CTP'nin ortak adayı mı?

Nidai Güngördü neden UBP amblemi altında aday olmak istemedi?

CTP Girne kurmaylarından Ömer Kalyoncu ve Hasan Erçakıca, Nidai Güngördü'nün kazanması için mi çalışıyor?

Sağda ittifak yerini Girne'de CTP-UBP ittifakına mı bıraktı?

Nidai Güngördü UBP oyları ile kazandıktan sonra CTP'ye mi geçecek daha kısa sorulacak olursa Girne Belediyesi Nidai Güngördü'nün kazanması halinde CTP-BG'de kalmaya devam mı edecek?

Demokrat Parti Ulusal Güçler MYK üyesi Ahmet Dirgen'in sosyal medya'da sağ seçmene yönelik yaptığı sağduyu çağrısı sonrasında olay farklı bir boyut kazanırken UBP yönetimini de eleştirdiği mesajı ile ilgili haberimizin ardından gündemi sarsacak ve özellikle Girne bölgesinde oy kullanacak sağ seçmenin aklını karıştıracak iddiaların arkası kesilmiyor.

Nidai Güngördü'nün UBP amblemi altında aday olmayı redetmesi ve UBP kurmaylarının Nidai Güngördü'nün restini kabul etmesinin üzerindeki sır perdesini ortadan kaldıran iddialara göre CTP Girne kurmaylarından Ömer Kalyoncu ve Hasan Erçakıca bölgedeki CTP üyelerinden Nidai Güngördü'ye destek alabilmeleri için Nidai Güngördü'nün UBP amblemi altında seçime girmeyi redetti.

SAĞDA İTTİFAKI BOZARAK SEÇMENE İHANET EDENLER KİME HİZMET EDİYOR?
Sağda ittifakın bozulmasını sağlayarak sağ seçmene ihanet edenlerin CTP-UBP ortak adayı Nidai Güngördü için çalıştıklarının da öne sürüldüğü iddialarda CTP Girne kurmaylarının da Sümer Aygın'ı UBP oyları ile devirdikten sonra Nidai Güngördü'nün CTP'ye katılması ile birlikte Girne belediyesinin CTP-BG'de kalmasını sağlama hesapları yaptığı konuşuluyor.

Girne Belediyesi seçimleri için oy kullanacak sağ seçmenin kafasını karıştıran iddiaların ardından Nidai Güngördü, UBP oyları ile kazanması durumunda CTP'ye geçecek mi sorularını gündeme taşıyan seçmenler UBP tabanına özellikle dış politika konusunda uymayan bir aday ile seçime girmenin sonuçlarından kaygı duyduklarını beklediler.

AÇIKLAMA YAPILMAMASI İDDİALARI GÜÇLENDİRİYOR
Kıbrıs Manşet haberi ve ardından iddiaları kamuoyu ile paylaşmasından sonra iddialarda adı geçen bağımsız aday Nidai Güngördü, CTP kurmaylarından Ömer Kalyoncu ve Hasan Erçakıca'nın ve özellikle UBP Girne İlçe başkanlığının konuyla ilgili bir açıklama yapmaması iddiaları güçlendirirken sağ seçmenin sandıkta ne yapacağı ise merakla bekleniyor. 

Kıbrıs Manşet
Özel