"Rüşvetle Koltuğa Oturamayacaklar"

Eski bakanların yeni hükümetteki bakanları eleştirmesine anlam veremediğini söyleyen Sosyal Demokrat Parti (SDP) Kurucu Başkanı Tözün Tunalı, artık kimsenin rüşvet dağıtarak hak etmediği koltuklara oturamayacağını belirtti. Sayıştayın bütün fonları denetlemesi gerektiğini belirten Tunalı, “Özel fon nedir? Kimse hesap soramıyormuş. Kimin parasını kimden nasıl hesap soramaz? Bu özel fonlarda trilyonlarca lira vardır. Bu fonların artık ortadan kalkması lazımdır. Devletin parasıyla bu koltuklarda artık kimse oturamayacak” dedi.

“SAYIŞTAY TÜM FONLARI DENETLEMELİ”

ADA TV’de Erçin Şahmaran’ın sorularını yanıtlayan SDP Kurucu Başkanı Tözün Tunalı’nın açıklamalarından öne çıkan detaylar şu şekilde; “Erken seçim olabilir diye düşünüyorum çünkü muhalefette de bir hareketlilik başladı. Eski bakan yeni hükümeti eleştiriyor, siz ne yaptınız ki şimdiki hükümeti eleştiriyorsunuz? Siz ne yaptınız? Parti başkanı seçiminde bile bir sürü kişileri işe aldınız, sonra ne oldu o insanlara? Yazık değil mi işten çıkarıldılar? Rüşvet dağıtarak kimse hak etmediği koltuklara oturamaz. Sayıştayın bütün fonları denetlemesi gerekir. Özel fon nedir? Kimse hesap soramıyormuş. Kimin parasını kimden nasıl hesap soramaz? Bu özel fonlarda trilyonlarca lira vardır. Bu fonların artık ortadan kalkması lazımdır. Devletin parasıyla bu koltuklarda artık kimse oturamayacak. Açık ve şeffaf olmak zorundadırlar.


“ADALET VE HUKUK KALMADI…”

Adalet var mı sorarım. Biri kalksın desin ki bu ülkede adalet var. Hukuk var mı? Adaletin, insan eşitliğinin olmadığı bir yerde biz neden bahsedeceğiz? Bugün alır kararı ertesi gün bozar hükümetler. Bir vergi affı çıktı, yürekleri dağlar. Az buz bir para değil bu, milyarlarca liradan bahsediyorum. Sadece bir firmanın 50 trilyon borcu vardır. Sosyal sigortalar yatırılmazsa temiz kağıdı da alamaz, yıllarca vergi ödemeyip biriktirip 50 trilyona gelecek ve hükümet olarak diyecekler ki biz af getiriyoruz. Bu insanlar kazandı bu parayı memlekette. İnsanlar mal getirdiler ve fatura karşılığı sattılar. Vergiyi de ödemek zorundalar. Seçim öncesinde DP de CTP de vurdu hükümete, şimdi icraatı yapıyorlar, muhalefetteki partilerin hiçbirinden ses çıkmaz. Bir trilyon partiye verecekler, ilk seçimde kullansınlar diye. Bu paralar kimin paralarıdır? Çıksınlar bunları konuşsunlar. Yanlışsam çıkıp yanlış konuşuyorsun desinler. O nedenden dolayı artık barış olsun, AB yasaları gelsin belki hak, hukuk ve adalet gelir memlekete. Bizim geleceğimizi çalma hakkına sahip değildir bu insanlar.

“ÜZERİMDE KARA LEKE YOK”

Korkmadan herkesin konuşma dönemi gelmiştir. Halkla her şeyi paylaşmak zorundadır bu memleket insanı. Kimse yadırgamıyor da bunları. Tepkileri hep birlikte koymamız gerekiyor ortaya. Ben cesaret edip söylüyorum diye bana saldıracaklardır ancak ne aldım ve verdim hiçbir kara leke yoktur üzerimde. Bu hükümet edenler, 40 yıl nasıl çıkacaklar insan içine ve desinler ki arkadaşlar bize bir kez daha güveniniz ve bizi iktidara getiriniz. Nasıl bunu telaffuz edecek bu arkadaşlar? Seçim öncesinde hükümet olan iki partinin de seçim bildirgelerini buraya getireceğim, bir tanesini bile uyguladılarsa göstersinler. Hiçbirini uygulayamadılar.

“HALK BİZE GÜVENİYOR”

Ben halka güveniyorum. Bu yüzden bu yola çıktım. Bizimle ilgili olan telkinlerin hepsi tam zamanında bu yola çıktığımızı gösteriyor. Halk da bize güveniyor. 8 saatin 5 saatini telefonlara cevap vererek geçiriyorum, insanlar bizimle dertlerini paylaşıyor. Biz oturmuyoruz, insanların ayağına gidiyoruz, sorunlarını dinliyoruz. Konuşuyoruz. Bizim halkımız 5 senede 1 defa mı hatırlanacak? Belediye seçimlerine 1 ay kala yollar sokaklar dozer dolar. Ya yeşillenir ya çiçekler ekilir. Ben bunu saygısızlık olarak görürüm kendime ve vatandaşıma. Oysa biz küçük bir toplumuz ve avantajımız çoktur. İyi yönetilirsek ve halklar arasında dengeyi sağlarsak bir refah gelecek bu memlekete. Bugün böyle yarın öyle olmayacak. “

Kaynak: Star Kıbrıs