PARTİ LİDERLERİ HUZURSUZ
Mecliste temsil edilen siyasi partilerin başkan ve temsilcilerinden oluşan Meclis Platformu Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu başkanlığında gerçekleştirdiği toplantı sonrasında partiler görüşlerini ortaya koydular.
Genel olarak platform temsilcileri, Rum tarafının müzakere sürecini ve çözümü zora sokan önerilerinden ve BM'nin Kıbrıs çözüm sürecine yeteri kadar odaklanamamasından dolayı huzursuz olduklarını ifade ettiler.
UBP Genel başkanı Hüseyin Özgürgün platform üyeleri arasında bundan böyle takip edilecek yol haritasında umut verici yakınlaşma olduğunu belirterek, Rum tarafının ileri sürdüğü kimi önerilerin kendilerini korkutuğunu, bu önerilerin ise toprak ve vatandaşlık konularında olduğu ifade etti.
Başbakan Yardımcısı ve DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş görüşme sürecinin ileriye götürülememesinin tek suçlusunun BM olduğu konusuna vurgu yaparak atanan özel danışmanın konulara tam anlamı ile vakıf olmadığını, vakıf olması halinde görevde kalıp kalmayacağının bilinmediğini söyledi.
Dışişleri Bakanı Özdil Nami görüşme sürecinin olumlu seyretmediğini ve BM,ABD ile İngiltere'nin Rum tarafının uzlaşmaz tavrına tepki koymaları gereği üzerinde durdu.
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ise "Dönüşümlü Başkanlık" konusunun partilerinin olmazsa olmazı olduğunu ve Rum tarafının Kıbrıslı Türklerle oluşacak, "Yeni Kıbrıs'ın" idaresini paylaşmayı kabul etmeleri gereği üzerinde durdu.